4 Kasım 2017 Cumartesi

Tofaş beşinci viteste hız kesmiyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde beşinci haftaya yenilgisiz lider olarak giren Tofaş, sahasında konuk ettiği İstanbul BBSK'ünü 89-85 yenerek zirvedeki yerini korudu. Başa baş geçen ilk yarıyı 43-38 üstünlükle kapatan Bursa ekibi, büyük çekişmeye sahne olan maç sonunda sahadan galip ayrılarak ligdeki beşinci maçını da kayıpsız geçti. 7 Days Euro Cup'ta da ilk haftaki Ratiopharm Ulm yenilgisi sonrası 3 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Tofaş, böylece bu sezon Avrupa ve ligde oynadığı toplam dokuzuncu maçında sekizinci galibiyetini almış oldu. 

Tofaş - İstanbul BBSK | Barış Ermiş

Karşılaşmaya durgun başlayıp ilk 5 dakikayı 6-10 geride tamamlayan Tofaş, Crocker'ın üst üste üçlük isabetleriyle üzerindeki ölü toprağını atarken, maça Buva'nın etkili oyunuyla başlayan İstanbul BBSK sık sık faul çizgisine gitmenin de verdiği avantajla skoru dengede tutmayı başardı. Çeyreğin sonunda Mert Çevik'in el üstü üçlüğü ilk çeyrek skorunu 21-20 konuk takım lehine belirledi. Mert Çevik ikinci çeyreğe de ilk çeyreğin sonunda kaldığı yerden üçlüklere devam edip altyapısından yetiştiği Tofaş'a karşı üst üste 3 üç sayı isabeti kaydederek İstanbul BBSK'nin 27-22'lük üstünlüğü yakalamasını sağlasa da, Barış ve Morgan'ın basketleri bu suni üstünlüğün kısa sürede sona erip skorun dengelenmesini sağladı. Tofaş'ta Yiğit Arslan da kenardan gelip 2/2 üç sayı isabetiyle skora katkıda bulunurken, skor üstünlüğü karşılıklı basketlerle sürekli el değiştirdi. Çeyreğin sonlarına doğru Barış'ın ve Muhsin'in sayıları ardından soyunma odasına 43-38 önde giden taraf Tofaş olurken, Bursa ekibinde Henry ve Owens'ın üçüncü faullerine ulaşması ev sahibi için ikinci yarı öncesinde önemli bir handikaptı.


Soyunma odasından daha diri dönen takım Tofaş olurken, hareketli hücumlar İstanbul BBSK'nün 2 dakika içinde faul hakkını doldurmasına neden oldu. Biz Tofaş'ın bu durumu avantaja çevirmesini beklerken, Tony Crocker'ın savunmadaki gereksiz agresifliği ve hücumdaki top kaybı sonrası ritmi bozulan Tofaş, Klobucar ve Buckner'ın sayılarına engel olamayınca oyun disiplininden çıkarak potasında 0-14'lük bir seri buldu. Düzen dışı hücumlar savunma dengesinin de bozulmasına neden olunca beş dakika sonunda faul hakkını da dolduran Bursa ekibi çeyreğin bitimine 4:20 kala 47-54 geriye düştü. Tofaş'ı bunalımdan kurtaran isim ise tecrübeli Barış Ermiş oldu. Önce 2/2 serbest atış, ardından üçlük, sonra da bir turnike bulan Barış Tofaş'ı 1.5 dakika içinde tekrar 55-54 öne geçirirken İstanbul BBSK molasından yine Barış'ın üçlüğüyle dönen Tofaş son 10 dakikaya 63-59 önde girdi. 

Final periyoduna konuk ekip Buva ve Thompson'un sayılarıyla başlayıp 2 dakika içinde 67-65 öne geçerken, Tofaş'ta Owens dördüncü faulünü alarak kenara geldi. Karşılıklı basketler skor üstünlüğünün iki takım arasında sık sık el değiştirmesini beraberinde getirirken, Orhun Ene'nin molası sonrası sahneye çıkan Tony Crocker ile gelen 8-0'lık Tofaş serisi başa baş ilerleyen maçın ibresini ev sahibi ekip lehine çevirdi. Bu çeyrekte Tofaş'ın kaydettiği ilk 18 sayıdan 14'ü Crocker imzası taşırken, son 2 dakikaya 85-82 Tofaş üstünlüğüyle girildi. Son bölümde yapılan fauller sonrası çizgiye giden Tofaş serbest atışlarda yüksek yüzdeyle isabet sağlanınca sahadan 89-85 galip ayrılan ev sahibi ekip böylece beşinci maçından da galibiyetle ayrılarak Basketbol Süper Ligi'ndeki yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Tofaş'ta Tony Crocker 4/5 üç sayı isabeti, 20 sayı - 3 asist ve final periyodundaki başarılı performansıyla en etkili isim olurken, Barış Ermiş de 17 sayısı ve özellikle 3. çeyrekteki performansı ile galibiyette önemli rol oynadı. Tofaş'ta ayrıca Raymar Morgan 15 sayı - 10 ribaunt ile double-double yaparken çift hanelere ulaşan bir diğer oyuncu oldu. İstanbul BBSK'de ise Eric Buckner 20 sayı - 6 ribaunt, Michael Thompson ise 16 sayı - 6 asistle oynamalarına rağmen yenilgiye engel olamadılar. 

12 yorum:

  1. Tofaş bu sezonun yıldızı beşte beş yaptı adamlar bu oyunla galibiyetleri devam eder

    YanıtlaSil
  2. İstanbul BBSK'de Eric Buckner çok iyi oyun sergiledi.

    YanıtlaSil
  3. Tofaş dahada başarılı olacaktır. Hızını kesmeden devam.

    YanıtlaSil
  4. Crocker geldiğinde Yiğit'in süresinden çalacak diye üzülmüştüm fakat takıma katkısı da oldukça fazla. Yiğit de şans bulduğu kısa sürede yüzdeli şut atarak formadan vazgeçmeyeceğini kanıtlıyor. Tofaş iyi yolda. Bakalım istikrarlı olabilecekler mi?

    YanıtlaSil
  5. bu takım yakında durdurulamaz olacak tofaş çok iyi oynuyor bu sezon bence

    YanıtlaSil
  6. İstanbul BBSK Çok iyi oynuyor diyecek söz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu yoruma diyecek söz bulamadım:)

      Sil
    2. Tofas bu baska takima benzemez. Adamin acigini yakalayinca farki kacirmaz

      Sil
    3. Tofasin oyun anlqyisi diger takimlardan farkli. Daha seri bir oyun sergiliyor

      Sil
  7. Tofas koklu bir takim. Tecrube sahibi. Vites dusurmemesinde bununda payi var

    YanıtlaSil
  8. lider yine harika oynadı böyle giderse şampiyon olur tofaş kimse şaşırmasın

    YanıtlaSil
  9. Tofas zamanjnda fut olada el atmaliymis. 4 buyukkluplerin tekelinden futbolu kurtarirmis

    YanıtlaSil