8 Kasım 2017 Çarşamba

Banvit'e Polonya'da şok darbe

FIBA Champions League C Grubu'ndaki beşinci maçında Polonya'da Rosa Radom'un konuğu olan Banvit, baştan sona önde götürdüğü maçı son dakikalarda yaptığı hatalar sonrası 49-48 kaybederek gruptaki ikinci yenilgisini aldı. Bir ara 16 sayı farkla öne geçtiği maçın ikinci yarısında sadece 15 sayı kaydedebilen ve sonunda rakibine sadece bir kez üstünlük şansı vererek inanılmaz şekilde maçı kaybeden Banvit böylece grupta İtalyan ekibi Umana Reyer Venezia ile beraber zirvede yer alma şansını teperken, Rosa Radom beşinci maçlar sonunda ilk galibiyetini elde etti. 

FIBA Basketball Champions League Rosa Radom- Banvit

Karşılaşmanın başında savunma odaklı bir basketbolla rakibini durduran Banvit, Tolga'nın iki üçlüğü ve Vidmar'ın pota altındaki etkinliği ile 10-4'lük üstünlüğü yakaladı. Polonya ekibinin hücumda tıkandığı ve Banvit hücumlarının tıkır tıkır işlediği anda, hücumda ekstra pası biraz abartan temsilcimiz kaptırılan top sonrası Rautins'in yaptığı sportmenlik dışı faulle rakibin kendine gelmesine fırsat tanırken, Rautins'in ikinci faulünü alması sonrası ritmini kaybederek Rosa Radom'a 5-0'lık bir seri verdi. Çeyrek sonuna doğru Can Altıntığ ve Adonis Thomas ile bulduğu sayılarla üstünlüğü tekrar eline geçiren Banvit ilk 10 dakikayı 15-11 önde tamamladı. 

İkinci çeyreğe iki takım da sayı bulmakta oldukça zorlanarak başladı. Dengesiz hücumlar yanında iki ekibin de boş şutları kaçırması, 24 saniye süresini verimli kullanamamaları sayı üretimini kısıtlı tutarken, ilk sayılar 3 dakika 10 saniye sonunda Zaytsev'den geldi. Banvit'in bu çeyrekteki ilk basketi 3:40 sonunda Thomas'ın üç sayı isabetiyle gelirken Kulig'in de içerden ve dışardan etkinliğiyle üstünlüğü tekrar eline alan temsilcimiz bitime 2.5 dakika kala farkı çift hanelere çıkardı: 27-17. Açılan farkla birlikte yine sabırla topu çevirmeye başlayan ve rakibin savunma dengesini tamamen bozan Banvit, iyi paslaşmalar sonunda pota altında Vidmar'ı smaçlamaktan başka seçenek bırakmayacak şekilde iyi besleyerek bulduğu sayılarla soyunma odasına 33-19'luk üstünlükle giden taraf oldu.

İlk yarıda Banvit savunması Rosa Radom'a kolay sayı izni vermezken, hücumda zorlanan Polonya ekibi sadece 1 top kaybı yapmasına rağmen 0/9 üç sayı isabeti ile sadece 19 sayı üretebildi. Banvit ise hem ribaunt (25-18) hem de asistlerde (7-2) üstünlük sağladığı rakibine karşı oyunun kontrolünü elinde tutarken, yapılan 5 top kaybı olumsuz olarak akıllarda kalan tek unsur oldu. 

Soyunma odası dönüşü ilk dakika içindeki karşılıklı sayılar sonrası hücumda çemberi bulmakta zorlanan Banvit, boş hücumlar ardından geriye dönmekte yavaş kalınca gelen 6-0'lık Rosa Radom serisi çeyreğin bitimine 4.5 dakika kala farkın 10 sayıya inmesine neden oldu: 37-27. Farkın kapanması sonrası oyuna giren Vidmar'ın 1 dakika geçmeden iki faul alarak dörtlemesi Banvit'i düzen dışına çıkarırken 2:45 kala Sokolowski'nin turnikesi Rosa Radom serisini 11-0'a çıkarıp farkı da 5 sayıya kadar indirdi. Caloiaro'nun sayıları Banvit'in hücumdaki durgunluğuna son verirken son 10 dakikaya 40-34 Banvit üstünlüğüyle girildi. 

Final periyoduna oldukça dağınık hücumlarla başlayan Banvit, art arda boş hücumlar sonrası potasında gördüğü 0-6'lık seri ile farkın 2.5 dakika içinde kapanıp skora dengenin gelmesine engel olamadı: 40-40. Caloiaro ve Thomas'ın üçlükleri tıkanan Banvit hücumlarını rahatlatıp temsilcimizin rahat bir nefes almasını sağlarken, bitime 3.5 dakika 48-42 Banvit üstünlüğü vardı. Bu dakikadan sonra hücumda paslaşmayı unutan, bireysel çabalarla skor arayan ve top kayıpları sonrası farkın kapanmasına engel olamayan Banvit bitime 1:10 kala Auda'nın basketine engel olamayıp 48-49 ile geriye düşerken, Caloiaro'nun isabetsiz hücumları sonrası son 6.9 saniyede maç hücumunu yapma şansı yakaladı. Topu kenardan oyuna sokan Banvit'te Tony Taylor'un içeri penetresi sonrası denediği turnike isabetsiz olurken, temsilcimiz ikinci 20 dakikasında sadece 15 sayı atabildiği karşılaşmadan 49-48 mağlup ayrıldı. 

Banvit'te çift haneli skora ulaşan bir oyuncu olmazken, Adonis Thomas 9 sayı - 8 ribaunt, Gasper Vidmar 8 sayı - 3 ribaunt, Damian Kulig, 7 sayı - 10 ribaunt, Tolga Geçim de 6 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Bugüne kadarki 4 maçta ortalama 86.8 sayı kaydeden Banvit'in ortalama 88 sayı yiyen rakibine karşı 48 sayıda kalması yenilgiyi kaçınılmaz hale getirirken, ribaunt ve asistlerde üstün olduğu, rakibin ise 2/18 üç sayı isabeti yakalayabildiği bir akşamdaki yenilginin en önemli iki nedeni %30 altındaki iki sayı isabeti ve yapılan basit top kayıpları oldu.

5 yorum:

  1. Yani böyle birşey olamaz sn ana kadar maç bizim dediydik nasıl oldu hala anlamış degilim

    YanıtlaSil
  2. Şaka gibi bir yenilgi oldu. Böyle bir takıma karşı 50 sayı bile atamamak nedir? Tamam Vidmar'ın faul problemi etkiledi ama Filipovski de seyirci gibi izledi olan biteni. Banvit'in daha zamana ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
  3. banvit iyi oynamadı yoksa rakip çok zayıftı bence güzel oyun rahat galibiyet getitrirdi

    YanıtlaSil
  4. Cok üzücü bir yenildi oldu. Ama banvit bu macı tam haketmemişti. Mental olarak tam sahada değillerdi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede bamvit kafa olarak kendini hazırlayamamıs. bu sekkilde bir maca cıkarsanız sonuc husran olur. biraz kendinizi maca verin yahu

      Sil