15 Kasım 2017 Çarşamba

Tofaş 100 atarak liderliğe yükseldi

7 Days Euro Cup'taki temsilcilerimizden Tofaş kendi sahasında konuk ettiği Alman Ratiopharm Ulm takımını 100-84 mağlup ederek 6.maçında dördüncü galibiyetini elde etti. Almanya'da iyi mücadele ettiği grubun ilk maçını son çeyrekteki basit hatalarıyla kaybeden Tofaş, kendi sahasındaki maçın sonlarını bu kez daha iyi oynayan taraf olarak çok değerli bir galibiyet elde ederek grupta liderliğe yükseldi. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde de yenilgisiz lider durumda bulunan Bursa temsilcisi böylece Euro Cup'ta da gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atmış oldu. 

7 Days Euro Cup | Tofaş - Ratiopharm Ulm

İki takımın da çok yüzdeli hücum ettiği maçta Tofaş %60.5 iki sayı, %53.6 üç sayı (15/28) isabetiyle hücum ederken, konuk Ulm da %52.6 iki sayı ve 14/30 üç sayı isabeti kaydetti. Tofaş özellikle dış oyuncularından ciddi skor katkısı elde ederken, Pierria Henry 5/8 üç sayı isabetiyle 26 sayı - 7 asist - 5 top çalma, Tony Crocker 6/7 üç sayı isabetiyle 22 sayı - 4 ribaunt ve Sammy Mejia da 19 sayı - 5 asist - 6 top çalma ile dikkat çeken istatistiklere imza attılar. Tofaş her ne kadar pota altında rakibine tam 15 hücum ribaundu vererek ikinci şans basketlerini potasında görmeye engel olamasa da, yaptığı 12 top çalma ve rakibine yaptırdığı 20 top kaybına karşı sadece 6 top kaybedince, ikinci çeyrekte bir ara 10 sayı geriye düştüğü maçta savunma kaynaklı sayılarla galibiyete uzandı. 

3 yorum:

  1. Orhun Ene ve takımı bu sezon güzel bir başlangıç yaptılar. Orhun Avrupa ve Ligde farklı rotasyonlarla yorgunluk etkisini de minimize ediyor. Bunda başarılı gençlerin kadroda olmasının da etkisi büyük tabi. Umarım devamlılık sağlarlar.

    YanıtlaSil
  2. Tofaş oyun kurallarına dikkat ederek tedbirli oynadı ve sonunda kazandı başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. tofas koklu bir basket takımı. liderliğe yukselmesini doğal karsılıyorum

    YanıtlaSil