18 Kasım 2017 Cumartesi

Kaf Kaf'a bir darbe de Büyükçekmece'den

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde günün kapanış maçında Demir İnşaat Büyükçekmece sahasında Pınar Karşıyaka'yı konuk etti. Basketbol kalitesinin oldukça düşük; fakat çekişmenin fazla olduğu maçta iki takım da zaman zaman oyunun kontrolünü ellerine geçirirlerken, sahadan 77-70 galip ayrılan Demir İnşaat Büyükçekmece bu sezonki 3. galibiyetini elde etti. Pınar Karşıyaka ise 7.maçında 6. yenilgisini alarak ligdeki kötü gidişe dur diyemedi. 

İlk periyotta Demir İnşaat Büyükçekmece'nin oyunu hızlandırıp, hızlı hücum ve dış şutlarla sayı bulmaya çalıştığı izlenirken, Pınar Karşıyaka'nın ise Berk'in top dağıtımı ve asistleriyle etkili olduğunu gördük. Eski Karşıyakalı Bracey Wright 3/4 üçlük ve kaydettiği 11 sayıyla eski takımı karşısında oldukça etkili olurken, ABD'li guard ilk çeyrekte 17-15'lik Büyükçekmece üstünlüğünde önemli rol oynadı. 

İkinci çeyreğe Jones ve Metin'in bloklarıyla başlayan Pınar Karşıyaka savunmadaki etkinliğini aynı ölçüde hücuma yansıtamadı. Set hücumları sonunda bir türlü istediği şutu bulamayan ve zorlama şutlara kalan Kaf Kaf, ilk 3.5 dakika boyunca Metin'in üçlüğü dışında sayı bulamazken, topu daha hızlı çeviren ve yüzdeli hücum eden ev sahibi ekip 3.5 dakika sonunda 24-18'lik üstünlüğü elde etti. Karşılıklı sayılarla geçen periyotta iki takım da birbirlerine belirgin bir üstünlük sağlayamazken Büyükçekmece'de Walker, Karşıyaka'da ise Berk'in sayıları sonrası soyunma odasına 35-33 önde giden taraf ev sahibi Demir İnşaat Büyükçekmece oldu. 

Soyunma odası dönüşü Jones ve Kennedy'nin sayılarıyla başlayan Pınar Karşıyaka savunma sertliğini de bir seviye yukarı taşıyınca ilk 5 dakikayı 41-37 önde geçti. Egemen ve Jones'un sayılarıyla farkı 6 sayıya kadar çıkaran Kaf Kaf, 45-39 sonrası hücumda kontak kapatıp çeyreğin son 4 dakikasında sayı kaydedemezken, Kairys ve Walker ile 10-0'lık bir seri yakalayan Demir İnşaat Büyükçekmece son 10 dakikaya 49-45 önde girdi. 

Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, bitime 7 buçuk dakika kala Alp'in hızlı hücumunda top panyaya çarptıktan sonra yapılan müdahaleye nizami blok kararı verilmesi belki de maçın dönüm noktası oldu. Farkı iki sayıya indirme şansını bu şekilde kaçıran Pınar Karşıyaka düzenden çıkmaya başlayınca sonraki 3 dakikada farkı açmaya başlayan Büyükçekmece bitime 4.5 dakika kala skoru 64-54 yaparak Trifunovic'e molayı aldırdı. Mola sonrası savunma çıtasını yükseltip daha yüzdeli hücum etmeye başlayan Pınar Karşıyaka ev sahibine 10-0'lık bir seriyle karşılık verince bitime 2:30 kala Metin'in üçlüğü skora 64-64'lük eşitliği getirdi. Büyükçekmece bu seriye Wright & Walker ikilisinin üçlükleriyle cevap verince fark tekrar 6 sayıya çıkarken, kalan süreyi iyi kullanan Demir İnşaat Büyükçekmece sahadan 77-70 galip ayrılıp bu sezonki üçüncü galibiyetini elde etti. 

Demir İnşaat Büyükçekmece'de eski Karşıyakalı Bracey Wright 5/8 üç sayı isabetiyle 21, Erving Walker ise 20 sayıyla en skorer isimler olurlarken, Pınar Karşıyaka'da Jarrod Jones 22, DJ Kennedy ise 14 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. (diğer istatistikleri de vermek isterdik; fakat federasyonun canlı anlatım sitesindeki istatistikler evlere şenlik olduğundan daha fazla bir detay veremiyoruz) 

11 yorum:

  1. Pek bi fark yoktu aslidna ancak mac donmedi bir turlu.

    YanıtlaSil
  2. büyükçekmece yıkmış ortalığı ne diyelim hayırlısı olsun bir daha ki maçta görüşürler.

    YanıtlaSil
  3. Kaf kaf yapma etme. :D Gayet güzel ilerlerken kötüye gitmeye başladı.

    YanıtlaSil
  4. bu kaf kafta hepten samar oğlanına döndü

    YanıtlaSil
  5. karşyaka böyle giderse lige elveda diyebilir bence de

    YanıtlaSil
  6. Kafkas bu seferde güzel oynamadı eskiden güzel oynuyordu şimdi neden güzel ıynayamıyorlar anlamadım.

    YanıtlaSil
  7. oynamazsan kazanamazsın. buyuk takım olmak mac almak icin yeterli değil. birde oynamak lazım

    YanıtlaSil
  8. kafkaf iyi takım bu durumdan toparlanır. oyuncular biraz dağınık sadece tek sorunu bu

    YanıtlaSil
  9. büyükçekmece bu aralar fena bir oyun sergiliyor korkulur kendilerinden

    YanıtlaSil
  10. Kaf kaf iyi oynayamamisti buyukcekmeceye karsi. Macin bu sekilde bitmesi supriz olmadi yani

    YanıtlaSil
  11. kaf kaf bu aralar bitmiş gibi oynuyor. her şeyi kafalarında bitirmişler

    YanıtlaSil