16 Kasım 2017 Perşembe

Kartal Almanya'da yüksekten uçtu

Beşiktaş Sompo Japan Basketball Champions League D Grubu'ndaki altıncı maçında deplasmanda Alman Telekom Baskets Bonn'u bitime 3 saniye kala Boatright'ın kaydettiği basketle 74-73 mağlup etti. 3.çeyrekte krize giren oyunda bir ara 14 sayı farkla geriye düşen Siyah beyazlılar maçın son 4 dakikasında yakaladıkları 9-0'lık seri ve son hücumdaki kritik basketle galibiyete uzanırlarken, böylece gruptaki beşinci galibiyetini elde edip Fransız Nanterre ile birlikte zirvedeki yerlerini korudular. 

Basketball Champions League | Telekom Baskets Bonn - Beşiktaş Sompo Japan

Hızlı başladığı maçta özellikle Diebler'ın hem atıp hem arkadaşlarına asist yaptığı etkili hücum performansıyla ilk çeyreği 30-23, devreyi ise 44-41 önde tamamlayan Beşiktaş, üçüncü çeyrekle birlikte oyunun kontrolünü rakibine teslim etti. Çeyreğin ilk 9 dakikasında 19-2'lik bir seri yakalayarak skoru 60-46'ya getiren Telekom Baskets Bonn maçtaki en büyük farkı elde ederken, son 10 dakikaya da 63-52 önde girdi. Bu çeyrekte sadece 8 sayı kaydedebilen Beşiktaş düzenden tamamen çıkarken, momentumu da rakibine bırakmış oldu. Final periyodunda temsilcimiz biraz daha derli toplu oynayıp savunma sertliği artırırken, son 4 dakikaya girerken farkı 8 sayıya indirdi: 73-65. Bu dakikadan itibaren potasını Telekom Baskets Bonn'a kapatan siyah beyazlılar Lima ve Weems'in sayılarıyla farkı kapatıp son hücuma 73-72 geride girdi. Son hücumda Weems'in çemberden dönen üçlüğünde 3 saniye kala havuza düşen hücum ribaundunu alıp zaman kaybetmeden çemberi düşünen Boatright atışında isabet kaydedince 74-73 öne geçen Beşiktaş Sompo Japan, son 4 dakikasında rakibe sayı izni vermediği deplasmanda çok değerli bir galibiyet alarak grupta zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. 

Beşiktaş Sompo Japan'de Augusto Lima 14 sayı - 8 ribaunt, Kyle Weems 14 sayı - 5 ribaunt - 3 asist ile en skorer isimler olurlarken, Jon Diebler 11 sayı - 7 asist, Ryan Boatright 11 sayı - 8 ribaunt - 4 top çalma ile galibiyette önemli rol oynayan diğer oyuncular oldular. 

7 yorum:

  1. Maçın son dakikaları gerçekten çok heyecanlıydı ya basketin bu yanını seviyorum 2-3 dakika içinde skor bambaşka oluyor.

    YanıtlaSil
  2. yani kıl payıda olsa gurur duydum son bölüm gercekten heyecan vericiydi

    YanıtlaSil
  3. bence o kadarda iyi oynamadı şan yanındaydı Beşiktaş Sompo Japan'ın

    YanıtlaSil
  4. Kartallar gerçekten çok güzel oynadı hakkını verdi tebrikler.

    YanıtlaSil
  5. Kartallar bu maçı sonuna kadar hak etti zaten. Böyle devam.

    YanıtlaSil
  6. bir fenerbahceli olarak besiktası tebrik ediyorum. dısa karsı hezaman destekleirm turk takımlarını

    YanıtlaSil
  7. cok güzel bir mücadeleydi. kartalın kazandığına cok sevindim. sonucta kendi takımımız

    YanıtlaSil