16 Kasım 2017 Perşembe

Karşıyaka Şampiyonlar Ligi'nin en skoreri

FIBA Basketball Champions League'te altıncı maçlar geride kalırken altı maçta beş galibiyetle A Grubu'nda ikinci sırada yer alan Pınar Karşıyaka, skorer basketboluyla istatistiklerde kupanın zirvesine yerleşti. Altı maçta toplam 551 sayı kaydeden Kaf Kaf maç başına 91.8 ortalama elde ederek Şampiyonlar Ligi'nin en skorer ekibi unvanını elde etti. Son olarak sahasında Rus ekibi Enisey Krasnoyarsk'ı 97-81 mağlup eden yeşil kırmızılılar kazandıkları beş maçın tamamında 88 ve üzeri sayı kaydetmeyi başardılar. 


Pınar Karşıyaka aynı zamanda yaptığı yüzdeli hücumlarla da dikkat çekerken, %62.5 (167/267) iki sayılık atış yüzdesiyle kupanın en yüzdeli şut atan takımı durumunda. Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde yaşadığı zor günlerin tam tersine dar rotasyonuna rağmen Avrupa'da oldukça başarılı bir performans sergileyen Pınar Karşıyaka'nın savunma performansı ise çok parlak değil. Genel olarak yüksek skorlu maçlarını seyrettiğimiz Kaf Kaf potasında gördüğü toplam 524, maç başına ortalama 87.3 sayıyla ise, maç başına ortalama 90.8 sayı yiyen Gaziantep Basketbol'un ardından en çok sayı yiyen ikinci takım durumunda. 

7 yorum:

  1. Ligde bu kadar kötü oynayıp Avrupa'da zirve yapmak Türkiye liginin kalitesini ortaya koyuyor.

    YanıtlaSil
  2. yalnız kaf kaf ülkemizde ligimizde iyi oynamıyor nasıl olacak anlamadım bu işi

    YanıtlaSil
  3. Ligi bir şekilde yoluna sokarız. Avrupada grubu iyi bir sırada bitirmek daha önemli

    YanıtlaSil
  4. bu sekilde devam etmesini içtenlikle diliyorum. umarım sampıyon olur

    YanıtlaSil
  5. Çok sayı yedikten sonra skor atmak bir yere kadar takımı götürür. Savunmayı da bir an önce yoluna koymaları gerekiyor. Zira ligdeki durum ortada. Böyle giderse Avrupa'da da ilk turdan sonra fazla bir şey yapmaları mümkün olmaz.

    YanıtlaSil
  6. Karşıyaka hep iyi oynuyor tabiki o en iyi skoru yapacak.Balarılarınızın devamı gelir inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Bu şekilde oynamaya devam edin.Başarınız hiç bozulmasın.

    YanıtlaSil