9 Kasım 2017 Perşembe

Kaf Kaf İspanya'da savaşarak kazandı

FIBA Champions League A Grubu'ndaki beşinci maçında İspanya'da UCAM Murcia'nın konuğu olan Pınar Karşıyaka, çekişmeli maçı uzatma devresi sonunda 96-91 kazandı. İlk yarısını 39-32 önde kapatmasına rağmen üçüncü çeyrekte ortaya çıkan faul problemi nedeniyle zora soktuğu maçı 80-80'lik normal süre sonunda uzatmaya götüren Kaf Kaf uzatma periyodundaki yüzdeli hücumlarla sahadan 96-91 galip ayrıldı ve gruptaki dördüncü galibiyetini elde ederek zirve iddiasını sürdürdü. Waters'ın sakatlığı nedeniyle 3 yabancıyla sahaya çıkan Pınar Karşıyaka'da rotasyondaki eksikler zaman zaman maçın tehlikeye girmesine neden olurken, sahadaki beşin maç boyunca savaşan bir basketbol ortaya koyması galibiyetteki en önemli etkendi. 

FIBA Basketball Champions League | UCAM Murcia - Pınar Karşıyaka

Karşılaşmanın başında ev sahibi ekip Murcia sahadaki fiziksel üstünlüğünü kullanarak özellikle pota altından sayılar bulurken, Berk - Egemen- Alp üçlüsüyle maça başlayan Pınar Karşıyaka bu fiziksel mücadeleye karşı savunma yapmakta zorlandı. Yeşil kırmızılılarda Egemen'in erken faul problemine girmesi, önce Görkem arından da Metin'in pota altında rotasyona dahil olmasını beraberinde getirirken, DJ Kennedy'nin kenardan gelerek takıma getirdiği enerji Kaf Kaf'ın oyunda kalmasını sağladı. Waters'ın sakatlığında Berk'in oyun kuruculuğu üstlendiği Pınar Karşıyaka Kennedy ve Jones'un sayılarıyla skor bulup çeyrek sonuna doğru öne geçerken, ilk 10 dakikayı da 16-15 önde tamamladı. 


İkinci çeyreğe Tumba'nın sportmenlik dışı faulü sonrası önce Kennedy'nin serbest atışları, ardından Jones'un sayılarıyla başlayan Pınar Karşıyaka, 7-0'lık bir seri sonrası 1.5 dakika içinde skoru 23-15'e getirdi. Kaf Kaf'ta genç Alp'in hem savunmada rakip kısalara baskısı hem de ribauntlardaki katkısı takımın enerjisini de üst seviyede tutarken, Jones'un pota altındaki mücadelesi Murcia'nın en etkili pota altı silahı Tumba'nın üçüncü faulünü alarak benche gelmesini beraberinde getirdi. Murcia'nın takım halinde faul hakkını doldurması, temsilcimizin daha sık serbest atış çizgisine gelmesini sağlarken, Jones'un kenarda olduğu devrenin son birkaç dakikasında Egemen ve Berk'ten gelen sayılar Pınar Karşıyaka'nın soyunma odasına 39-32'lik üstünlükle gitmesini sağladı. 

Soyunma odası dönüşünde Jones'tan 4 sayılık bir seri bulan Pınar Karşıyaka farkı çift hanelere çıkardı: 43-32. İşlerin iyi gittiği noktada Jones'a çalınan hücum faul sonrası ABD'li oyuncuya bir de teknik faul gelmesi Jones'un 4 faulle kenara gelmesine neden olurken, Karşıyaka pota altı rotasyonunu da maçın geri kalanı için oldukça daralttı. Bir dakika içinde Jones'un yaptığı aynı hatayı Egemen Güven'in de yapıp üst üste iki hücum faul sonrası bir de teknik faul alarak beş faulle kenara gelmesi Pınar Karşıyaka'nın oyun düzeninin tamamen değişmesine neden olurken, Trifunovic Metin'i beş numaraya çekip uzun süre gerçek bir pivotu olmadan takımı oynatmayı tercih etti. Hannah ve Kloof'tan gelen arka arkaya gelen iki üçlük sonrası çeyreğin bitimine 3 dakika kala 51-50 öne geçen ev sahibi ekip, sahada ve tribünde gergin anların yaşandığı bir çeyrek sonu ardından son 10 dakikaya 56-55'lik üstünlükle girdi. 

Final periyodunun başlangıcındaki 5-0'lık Murcia serisi 1.5 dakika içinde ev sahibi ekibin 61-55'lik üstünlüğü yakalamasını sağladı. Pınar Karşıyaka'da hem savunma sertliğinin düşmeye başlaması hem de hücumda düzen dışına çıkılması farkın kapanması için gerekli skorun bulunmasını zorlaştırdı. Hücumun tıkandığı anlarda Berk ve Jones'un ekstra üçlükleri farkın daha da açılmasını engellerken, Murcia'nın öne geçtiği dakikalarda iyi kullandığı pota altını unutup zorlama şutlara gitmesi ve ardından Metin ve Kennedy ile gelen Karşıyaka sayıları son beş dakikaya girerken Karşıyaka'nın farkı tekrar 1 sayıya indirmesini sağladı: 69-68. Kennedy ve Jones'un birebirleri Murcia'nın etkili isimleri Rojas ve Tumba'nın beş faulle kenara gelmesine neden olurken, karşılıklı basketler sonrası son 2 dakikaya 77-77 eşitikle girildi. Benite'nin kritik üçlüğü sonrası hücumlarda Pınar Karşıyaka'daki telaş skor üretiminin önüne geçerken, Jones'un 28 saniye kala kaydettiği el üstü üçlük maçı 80-80 ile uzatmaya götürdü. 

Uzatma periyoduna Kloof'un el üstü kaydettiği mucizevi 5 sayı ile başlayan Murcia'ya karşı Jones ve Kennedy ile bulduğumuz sayılar maçın ortada kalmasını sağlarken, Metin'in 2/2 serbest atışı ve maç boyunca istediği şutu bir türlü bulamayan Wood'un üçlüğü sonrası son 2 dakikaya 91-87 Pınar Karşıyaka önde girdi. Berk'in turnikesi ve Metin'in tipiyle hücumlardan boş dönmeyen Kaf Kaf son 45 saniyeye de 95-91 önde girerken, karşılaşmayı 96-91 kazanıp gruptaki beşinci maçında dördüncü galibiyetini elde etti. 

Pınar Karşıyaka'da DJ Kennedy 30 sayı - 13 ribaunt - 3 top çalma ve Jarrod Jones maçı uzatmaya götüren üçlük de dahil olmak üzere 23 sayı - 4 ribaunt - 4 asistle galibiyetin mimarları olurlarken, Metin Türen 13 sayı - 6 ribaunt - 4 asist, Waters'ın yokluğunda 40 dakika sahada kalan Berk Uğurlu 10 sayı- 3 asist - 2 top çalma, Scott Wood 10 sayı - 4 ribaunt - 4 asist, Egemen Güven her ne kadar 3. çeyrekte acemice fauller alsa da 3/3 saha içi isabetiyle 6 sayı, Alp Karahan özellikle ilk yarıdaki mücadelesi ve takıma kattığı enerjiyle 2 sayı ve Görkem Doğan da aldığı kısa sürede kaydettiği 2 sayı ile galibiyette pay sahibi oldular. UCAM Murcia'da ise Hannah ve Kloof'un 21'er sayıları mağlubiyete engel olamadı. 

9 yorum:

  1. Açıkcası Karşıyaka'nın yenileceğini bekliyordum. Fakat sezon başından beri en iyi mücadelelerini ortaya koydular. Jones & Kennedy yanında Türk oyuncular da görünen görünmeyen çok katkı yaptılar.

    YanıtlaSil
  2. karşıyaka çok güzel bir oyun ortaya koydu gerçekten zor oldu ama olsun

    YanıtlaSil
  3. Kaf Kaf bu sezon gerçekten çok başarılı umarım Champions liginde de böyle devam eder.

    YanıtlaSil
  4. kaf kafın bu basarısı bei cok gururlandırdı.aynı basarıyı banwittende beklerdim ama olmadı malesef

    YanıtlaSil
  5. Kaf Kaf çok güzel oynadı.Bütün sayıları aldı.Adamlar iyi oynuyor.

    YanıtlaSil
  6. karsıyakanın basından sonuna kazanmasını istedim ama olmadı. üstelik bir ülke takımıda değil karsıdaki bu uzuntumu ıkıye katladı

    YanıtlaSil
  7. kaf kaf son gaz devam gururmuzsun.

    YanıtlaSil
  8. nefesimi tutarak izledim çok çekişmeli bir maç oldu

    YanıtlaSil
  9. güzel bir mac oldu ama kaf kafın bazı eksikleri var .giderilmesi gerek. kazanmasına sevindim

    YanıtlaSil