15 Kasım 2017 Çarşamba

Kaf Kaf evinde gençleriyle kazandı

Pınar Karşıyaka FIBA Basketball Champions League'teki altıncı maçında Rus Enisey Krasnoyarsk ekibini sahasında 97-81 mağlup ederek gruptaki beşinci galibiyetini elde edip lider Monaco'yu takibini sürdürdü. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde potasında tam 30 sayı görerek maça kötü bir başlangıç yapan ve bir ara 16 sayı farkla geriye düşen Kaf Kaf Metin Türen başta olmak üzere genç oyuncularının direnci ve DJ Kennedy'nin triple double kovalayan performansıyla sahadan 16 sayı farkla üstün ayrılan taraf oldu. Pınar Karşıyaka böylece ligdeki kötü gidişin tam tersine Avrupa'da 6'da 5 yaparak moral buldu. 

Basketball Champions League | Pınar Karşıyaka: 97 - Enisey Krasnoyars:81

İlk çeyrekte aynı haftasonu oynadığı Eskişehir Basket maçında olduğu gibi rakibine hücum ribauntları vererek ikinci şans sayıları imkanı tanıyan Pınar Karşıyaka, basit hatalar yaptığı bu 10 dakikada potasında tam 30 sayı gördü. İlk 3.5 dakikayı 3-13 geride geçen Kaf Kaf çeyreğin son dakikasına girerken skorun 14-30 olmasına engel olamadı. Çeyreği de 20-30 yenik kapatan Pınar Karşıyaka ikinci çeyrekle birlikte öncelikle savunma direncini artırırken, Berk, Metin ve Alp'in sayılarıyla farkı girerek kapatıp 3 dakika geride kalırken Kennedy'nin basketiyle skoru 32-32'ye getirdi. Taraftarının da desteğini arkasına aldığı bu dakikalarda bitime 6:18 kala Kennedy'nin üçlüğü Karşıyaka serisini 23-2'ye taşıyıp skoru 37-32 yaparken, kenardan gelen Berke'nin savunma direncini sürekli canlı tutması, Metin ve Egemen'in skor katkıları sonrası Kaf Kaf soyunma odasına 46-39 önde gitti. 

Soyunma odası dönüşü maç karşılıklı sayılarla başlarken, günün başarılı isimlerinden Alp'in yanında maça kötü başlayan Egemen'in de savunmada katkı vermeye başlaması sonrası ilk 4 dakika 54-48 Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi. Trifunovic'in oyuna katkı veren bu ikiliyi oyunda tutarak ödüllendirmesi, kenardan gelen Metin'le birlikte genç oyuncuların oyuna ciddi katkı vermesini beraberinde getirirken, DJ Kennedy'nin de bu takıma başarılı bir şekilde liderlik etmesi sonucunda son 10 dakikaya girilirken Pınar Karşıyaka üstünlüğü 14 sayıya kadar yükseldi: 70-56. Final periyoduna da Egemen Güven'in basket faulüyle başlayan Kaf Kaf , Jones ve Kennedy'nin skor yükünü üstlendiği periyotta Berk'in de hızı ve penetreleri sonucu kaydettiği turnikelerle yakaladığı çift haneli farkı korumasını başarırken, taraftarının da alkışları arasında karşılaşmayı 97-81 kazanarak 6.maçında 5.galibiyetini elde etti. 

Pınar Karşıyaka'da DJ Kennedy 24 sayı - 12 ribaunt - 8 asistle triple-double'a çok yaklaşırken, 37 verimlilik puanıyla da maçın MVP'si oldu. Jarrod Jones 20 sayı - 5 ribaunt - 5 asist ve ilk çeyrek sonrası geri dönüşün önemli mimarlarından Metin Türen 19 sayı - 9 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynarlarken, Waters yokluğunda önemli sorumluluk alan Berk Uğurlu 13 sayı , 3 asist, Egemen Güven 10 sayı - 3 ribaunt - 1 blok ve Alp Karahan da 2/2 üç sayı isabetiyle 8 sayı - 4 asistle günün başarılı isimlerinden oldular. 

3 yorum:

  1. Genclerle kazanmasi ileriye donuk olarak hem kendisi hemde milli takim icin olumlu

    YanıtlaSil
  2. Bu sezonun favori takımı benim için kaf kaf bakalım daha nice zaferlere.

    YanıtlaSil
  3. Maça oldukça kötü başladık ama sonrasında Kennedy ve Metin'le kendimize geldik. İkinci yarıda Alp ve Egemen de önemli katkılar verdiler. Tabi rakibin de oldukça zayıf olduğunu unutmamak lazım. Haftasonu Büyükçekmeceyi yenemezsek krize gireriz.

    YanıtlaSil