17 Kasım 2017 Cuma

Jan Jan Vesely, uçalım Vesely

Fenerbahçe Doğuş Turkish Airlines Euroleague'te Moskova deplasmanında Nicolo Melli'nin son saniye tipiyle 95-93'lük bir galibiyet elde ederken, sarı lacivertlilerin Çek pivotu Jan Vesely performansıyla kariyer rekoru kırdı. Fenerbahçe Doğuş'un ikinci çeyrekte 18 sayı farkla (39-21) öne geçtiği; fakat farkı koruyamayarak bir ara geriye dahi düştüğü karşılaşmanın normal süresi 83-83 eşitlikle sona ererken, maçın galibini uzatma periyodu sonunda Nicolo Melli'nin tipi belirledi. 

Turkish Airlines Euroleague | CSKA Moscow - Fenerbahçe Doğuş | Jan Vesely

Jan Vesely karşılaşmayı 14/19 saha içi isabeti, 31 sayı - 5 ribaunt - 2 top çalma ile tamamlayarak galibiyette önemli rol oynadı. Fenerbahçe Doğuş'un 27-16 önde kapattığı ilk çeyrekte 13 sayı kaydeden Vesely, yaptığı posterlik smaçlarla pota altını domine ederken devreyi de 17 sayıda tamamladı. İkinci devre oyunun dengesi CSKA Moskova lehine değişirken, ev sahibi ekip zaman zaman skor üstünlüğünü de eline geçirdi. Buna rağmen final periyodunda iyi toparlanan, Datome ve Melli'nin sayılarıyla tekrar öne geçen Fenerbahçe, bitime saniyeler kala Sergio Rodriguez lehine çalınan skandal üç sayılık basket faul kararı sonrası maçın uzatmaya gitmesine engel olamadı. 




Uzatma devresinde Jan Vesely yine devreye girerken, aldığı 3 hücum ribaundu ve sonrasında kazandırdığı ikinci şans basketleriyle sarı lacivertli temsilcimizi ayakta tutan isim oldu. De Colo'nun sayılarıyla maça tutunan CSKA Moskova 16 saniye kala yine Fransız oyun kurucunun basketiyle skoru 93-93 yapsa da, Wanamaker'ın kaçan üçlüğünü bitime 0.1 saniye kala tipleyen Nicolo Melli Fenerbahçe'ye 95-93'lük galibiyeti getirdi. Fenerbahçe Doğuş'ta 31 sayı ile kariyer rekoru kıran Jan Vesely yanında (Euroleague'te daha önceki rekoru 23 sayıyla Maccabi karşısındaydı), Brad Wanamaker 13 sayı - 9 asist, Nicolo Melli 11 sayı - 5 ribaunt, Kostas Sloukas 10 sayı - 9 asist ve Luigi Datome de 10 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar. Sarı lacivertliler takım istatistiklerinde ise CSKA Moskova'ya 37-26 ribaunt, 27-20 asist üstünlüğü sağladılar. 

6 yorum:

  1. fenerbahcenin kazanmasına cok sevindim. ancak yerli oyuncuların daha cok one cıkmasını iserim

    YanıtlaSil
  2. güzel maç oldu ayrıca fenerbahcemin kazanması bunu daha da guzel yaptı

    YanıtlaSil
  3. Yine kıl payı kazanılmış bir maç olsa da galibiyet güzel Fenerbahçe için

    YanıtlaSil
  4. Yazıların arasına maç özetleri koysanız süper olur bence hocam.

    YanıtlaSil
  5. fenerbahçe doğuş için çok önemli bir oyuncu Jan Jan Vesely gerçekten

    YanıtlaSil
  6. Vesely smaçlarıyla şov yaptı adeta. Orta mesafe şutunu geliştirmesi de önemli avantajı. Ayrıca CSKA'ya karşı ayrı bir hırsı da var. Hepsi birleşince bu performans ortaya çıktı.

    YanıtlaSil