4 Kasım 2017 Cumartesi

Eskişehir Basket Cimbom'a geçit vermedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin beşinci haftasında Galatasaray Odeabank'ı konuk eden Eskişehir Basket, büyük bölümünde üstün oynadığı karşılaşmada sahadan 70-64'lük galibiyetle ayrılarak beşinci maçında dördüncü galibiyetini elde etti. Baron ve Buğrahan'ın önemli katkılarıyla galibiyete uzanan ev sahibi ekip böylece sezona yaptığı iyi başlangıcı devam ettirmiş olurken, Galatasaray Odeabank ise istikrarsız performansını ligde de sürdürmüş oldu. Sarı kırmızılılar bu sonuçla son bir haftada Basketbol Süper Ligi ve 7 Days Euro Cup toplamındaki yenilgi serilerini 3 maça çıkarmış olurlarken, ligdeki üçüncü mağlubiyetlerini aldılar.

Eskişehir Basket - Galatasaray Odeabank

Karşılaşma iki takımdan da sert savunmalar ve yüksek düzeyde bir mücadeleyle başlayınca skor üretimi düşük seviyede kaldı. İlk 5.5 dakika 8-8 eşitlikle geçilirken, Galatasaray Odebank'ın 3.5 dakika içinde faul hakkını doldurması sarı kırmızılıları savunmada daha temkinli oynayıp sertlik seviyesini düşürmeye yöneltti. Eskişehir Basket'te Marshall ve Ayres'in ikişer faule ulaşması sahadaki beşin zorunlu değişimine yol açarken, karşılıklı basketler sonrası ilk çeyrek 18-17 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle tamamlandı. 


İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf Buğrahan Tuncer'in otomatiğe bağladığı üçlükleriyle (3/3) 3.5 dakikada kaydettiği 11 sayı sonrası Eskişehir Basket oldu: 28-24. Galatasaray Odeabank bu dakikalarda pota altından kaçırdığı kolay şutlar ve basit hatalarla skor bulmakta zorlanırken, yapılan top kayıpları sonrası gelen Eskişehir Basket hızlı hücumları devrenin son 4 dakikasına girilirken ev sahibi ekibe 32-24'lük üstünlüğü getirdi. Galatasaray hücumda tamamen düzenin dışına çıkıp zorlama şutlar ya da bireysel gayretlerle skor üretmeye çalışırken, düşük şut yüzdesi ve top kayıpları farkı kapatma gayretlerini sonuçsuz bıraktı. Sarı kırmızılıların isabetsiz hücumlar sonrası savunmaya dönmekte de zorlanması Eskişehir Basket'e kolay fast break basketleri olarak geri dönerken, soyunma odasına giderken ev sahibi takımın skorda 38-29'luk üstünlüğü bulunuyordu. 

Soyunma odası dönüşü iki takım da sokak basketbolunu andırır şekilde set dışı hücumlarla sayı bulmayı denerken, bu düzen dışı oyun şekli iki ekibin de uzun süre fauller dışında saha içi isabeti bulmasını engelledi. Galatasaray Odeabank ilk saha içi basketini 2:15'te Hardy'nin Eskişehir Basket ise 4 dakika sonunda Buğrahan'ın üçlükleriyle bulabildi. Çeyreğin ilk 5 dakikası 42-38 ev sahibi ekip üstünlüğüyle geçilirken, ikinci beş dakikada da takımların dengeyi değiştirme çabasından sonuç gelmedi. Kravtsov'un atletizm eksikliğini avantaja çevirip hücum ribauntlarıyla ikinci şans basketleri bulmaya başlayan Galatasaray Odeabank'a karşı Baron imzalı sayılar bulan Eskişehir Basket son 10 dakikaya 56-49 önde girerken, final periyodu öncesi bir pota altında Ayres diğer pota altında ise Christmas dörder faullü isimler olarak dikkat çektiler. 

Final periyoduna daha istekli ve derli toplu başlayan taraf Galatasaray Odeabank oldu. Savunmasını sertleştirip hücumda da Hendrix ve Hopson'la sayılar bulan sarı kırmızılılar, Göksenin'in basketiyle bitime 6 dakika kala farkı 1 sayıya kadar indirdi: 58-57. Bu dakikada Renfroe'nun kaptığı top sonrası hızlı hücumda faul almaya çalışırken kaçırdığı turnike Galatasaray'ın öne geçme şansını tepmesi yanında belki de maçın dönüm noktası olurken, bu pozisyon sonrası Rowland, Kravtsov ve Baron'dan gelen basketler Eskişehir Basket'in farkı terkrar açıp son 2.5 dakikaya 66-57 önde girmesini sağladı. Kalan sürede Galatasaray Odeabank'ın gayretleri farkı kapatmak için yeterli olmazken sahadan 70-64 ile galip ayrılan Eskişehir Basket sahasında önemli bir galibiyete imza atmış oldu.

Eskişehir Basket'te Willy Baron 21 sayı - 8 ribaunt - 4 asistle maçın yıldızı olurken, 4/5 üç sayı isabetiyle kaydettiği 14 sayıyla ikinci çeyrekte takımının üstünlüğü ele geçirmesini sağlayan Buğrahan Tuncer (4 de asisti var) galibiyetin kazanılmasında çok önemli bir rol oynadı. Viacheslav Kravtsov 9 sayı - 4 ribaunt, Earl Rowland 8 sayı - 6 asist ve Jeffrey Ayres da 7 sayı - 8 ribaunt ile istatistiklerde öne çıkan diğer isimler olurlarken, Galatasaray Odeabank'ta ise 21 sayı - 6 ribaunt kaydeden Brian Hopson ve 14 sayı  - 3 ribauntla karşılaşmayı tamamlayan Dwight Hardy en skorer isimler oldular. 

6 yorum:

  1. sporda isimler oynamaz. iyi oynayanda genel oalrak kazanır. bu karsılasmada dabunu gorduk

    YanıtlaSil
  2. final periodunda biraz toparlandı gs ancak bu toparlanma geç oldu

    YanıtlaSil
  3. eskişehir bu kadar iyi miydi bilmiyorum tebrikler

    YanıtlaSil
  4. Galatasaray sezon başında savunma yapmayı sevmeyen sadece bireysel gayretler ve dış şutla hücum yapabilen bir takım kurdu. Şimdi de sonuçlarını görüyor. Sadece Türklerin savunma yapmasıyla bir yere gelemezler

    YanıtlaSil
  5. eskişehir mi çok iyi yoksa gs mi bu sezon berbat oynuyor çözemediğim maç ama iyi bir oyun olmadı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın kadro yapısı süpriz yenilgiler getirebilir bu sezon. Eskişehir de lige iyi başladı. Ne kadar sürdürebilirler bu performansı tartışılır tabi

      Sil