20 Kasım 2017 Pazartesi

Beşiktaş'ın yükselen yıldızı: Sertaç Şanlı

Beşiktaş Sompo Japan'in başarılı pota altı oyuncusu Sertaç Şanlı performansıyla takımdaki diğer pivotların önüne geçerken, Ufuk Sarıca'nın da gözüne girip son haftalarda Beşiktaş'ın en fazla süre alan pota altı oyuncusu konumuna geldi. 2.11 boyundaki 1991 doğumlu pivot, mücadeleci oyunu yanında orta mesafeli şutlardaki isabeti ve ribauntlardaki etkinliğiyle son haftalarda Semih Erden ve Augusto Lima'nın önünde daha fazla süre alma şansı bulurken, son olarak bu haftaki İstanbul BBSK maçındaki performansıyla bu süreyi sonuna kadar hakkettiğini kanıtladı.

Sertaç Şanlı - Beşiktaş Sompo Japan

Önünde Semih Erden ve Augusto Lima gibi iki beş numaranın bulunduğu bir kadroda ve Ufuk Sarıca gibi pota altını kullanmayı ikinci planda değerlendiren bir coach'un takımında mücadelesiyle kendini kanıtlayıp Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 20 dakika ortalamayla süre bulan Sertaç Şanlı, yedi maç sonunda 12 sayı - 3.7 ribaunt ortalamaları yakalamış durumda. %60.4 iki sayı yüzdesi bulunan ve bir pivot için çok değerli olan %85 (23/27) serbest atış yüzdesiyle dikkat çeken Sertaç, Lima'nın ortalama süresinin 14 dakikaya düşmesine, Semih'in ise çok kısa süreler forma bulmasına yol açmış durumda. 


FIBA Basketball Champions League'te ise Augusto Lima'ya göre bir miktar daha az süre alan Sertaç buna rağmen daha yüksek bir sayı ortalaması yakalamış durumda. 6 maçta ortalama 14.4 dakika süre alan Sertaç 7.8 sayı - 3.3 ribauntluk ortalamaları ile Beşiktaş Sompo Japan'in grupta 6 maçta 5 galibiyet elde etmesinde önemli rol oynadı.

6 yorum:

  1. Bu adam çok iyi oynuyor.Takımın Kaptan-ı olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Sertaç hızlı adımlarla daha iyi yerlere yükselecek gibi.

    YanıtlaSil
  3. bizde genc yetenekler hep yukselir. sonra ne olur bilinmez. kaybolup giderler uda oyle olmaz umarım

    YanıtlaSil
  4. orta mesafe atıslarını cok beyendim. zamanla cok daha iyi birkonuma gelecektir

    YanıtlaSil
  5. sertaç sanlı benim beşiktasta en beğendiğim basketçi daha genç olmasına karşın

    YanıtlaSil
  6. bir beşiktaşlı olarak sertaç şanlı çok iyi oyuncu olduğunu söylerim başarılar dilerim kendine

    YanıtlaSil