16 Kasım 2016 Çarşamba

Daçka'nın galibiyeti yeni tartışma başlattı

Darüşşafaka Doğuş'un bu akşam evinde CSKA Moskova'yı 91-83 yenip, rakibine bu sezonki ilk yenilgisini aldırması gecenin en dikkat çekici sonucu olurken, temsilcimiz bu galibiyetle 7 maçta 5 galibiyetine ulaştı ve ilk üç sıra içinde kendine yer edindi. Daçka'nın bu galibiyeti hem basketbolseverlerin takdirini kazanırken, sosyal medyada farklı ve ilginç bir tartışma ve karşılaştırma başladı. Birçok basketbolsever, Darüşşafaka'nın bu sezonki çıkışını David Blatt'ın takıma oynattığı oyun ve kurduğu kadroya bağlarken, oklar Galatasaray Odeabank'ın koçu Ergin Ataman'a yöneldi. 


Sezon başında istediği kadroyu kurduğunu belirten ve Euroleague sezonu için taraftara oldukça ümit veren Ergin Ataman'ın yönetimindeki Galatasaray Odeabank'ın ilk yedi maçta aldığı altı yenilgi ve birkaç maç dışında oyunun özellikle savunma tarafında ortaya konan dağınık performans sonrası tecrübeli koça tepki gün geçtikçe artmakta. Geçtiğimiz hafta Olympiakos karşısında kazanılan maç sonrası taraftarlar ümitlense de, ezeli rakipleri Fenerbahçe karşısında alınan farklı yenilgi ve bu hafta da Litvanya'da Zalgiris'e karşı kısa süreli küçük kıpırdanmalar dışında beklenen direncin sahaya konamamasına aynı saatlerde İstanbul'da Darüşşafaka'nın yenilgisiz lider CSKA Moskova'yı yenmesi de eklenince Ergin Ataman'ın yine Orbadovic ve Blatt ile karşılanması kaçınılmaz oldu. Özellikle maç saatlerinde twitter'da yaptığınız "Daçka" aramalarında Darüşşafaka'nın galibiyetinden çok, Galatasaray'lı taraftarların Ergin Ataman'a olan sitemleri dikkat çekti.


Galatasaray Odeabank'ın cuma günü de Darüşşafaka ile karşılaşacak olması Ergin Ataman - David Blatt rekabetinin dozunu iyice artırırken, cuma günü Ergin Ataman üzerindeki baskının oldukça fazla olacağı tahmin ediliyor. Muhtemel bir Daçka galibiyetinde Galatasaray taraftarının tepki vermesi olasıyken, Ataman da ikinci galibiyetini alıp tepkileri azaltmak amacıyla bu maçı hedef maçlardan biri olarak görecektir. İstim üzerindeki Darüşşafaka'nın favori olarak çıkacağı mücadele bir anlamda da iki takımın bu sezonki hedeflerini daha da netleştirme yönünde belirleyici bir karşılaşma olacak. Darüşşafaka kazandığı takdirde, sezon başında bile ummadığı bir yerde konumlanacakken, Galatasaray'ın üst sıralarla aradaki bağı koparmaması adına Daçka karşısında mutlak galip gelmesi gerekmekte.

1 yorum:

  1. Karşılaştırmak bile anlamsız. Ortada bir Blatt gerçeği var.

    YanıtlaSil