5 Kasım 2016 Cumartesi

Beşiktaş'ın serisi Karşıyaka'da bitti

Bugün Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'nın konuğu sezonu ligde ve Avrupa'da yenilgisiz sürdüren Beşiktaş Sompo Japan'di. Taraftarı önünde sahadan 82-77'lik galibiyetle ayrılan Pınar Karşıyaka çok değerli galibiyet alırken, Beşiktaş'ın namağlup unvanına da son vermiş oldu. Dönem dönem iki takımın da kontrolü eline geçirdiği, genel olarak da oldukça heyecanlı geçen maçta kritik nüanslar maçın sonucunu belirlerken, son dakikaları iyi oynayan Kaf Kaf taraftarına değerli bir galibiyet hediye etmiş oldu. Ufuk Sarıca da eski takımına karşı ilk kez ve alkışlarla sahaya çıkarken, taraftarların sevgi gösterileri arasında sezonun ilk yenilgisini alışkın olduğu bir salonda aldı.


Karşılaşma karşılıklı sayılarla başlarken ilk 5 dakika 14-11 Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin ikinci beş dakikasına ise Beşiktaş damgasını vurarak bir adım öne geçti. İlk çeyrekte pota altında Stimac'ı iyi kullanan siyah beyazlılar, topu iyi çevirip Karşıyaka'nın alan savunmasını da üç sayılık isabetlerle cezalandırınca farkı açmaya başladılar. Çeyreğin kalan bölümünde Karşıyaka sadece 2 sayı bulabilirken 2-16'lık Beşiktaş serisi ilk çeyrek skorunu 16-27 olarak belirledi. İkinci çeyreğin hemen başında Weems ile bulduğu üçlük sonrası skoru 16-30 yaparak maçtaki en büyük farka ulaşan Beşiktaş, Stimac'ın kenarda olduğu dönemlerde pota altında zorlanmaya başladı. Petway'den gelen 4 sayı ve Muhammed'in üçlüğü Karşıyaka'yı umutlandırırken, taraftarın da devreye girmesi Beşiktaş'ın şutlarını bozmaya başladı ve Summers'ın ardarda kaydettiği 8 sayı sonrası serisini 16-5'e çıkaran Kaf Kaf farkı 3 sayıya kadar indirdi. Devrenin sonlarında iki takım da karşılıklı hatalar yaparken soyunma odasına 46-42 Beşiktaş Sompo Japan önde gitti. 


İkinci devre karşılıklı basketlerle başladı ve 5.dakikası 51-55 Beşiktaş üstünlüğüyle geçildi. Beşiktaş ikinci yarıda pota altını ve Stimac'ı iyice unuturken, bu da Karşıyaka'nın savunmadaki işini kolaylaştırdı. Ufuk Sarıca'nın geçtiğimiz sezon benzer şekilde Iverson'u uzun süre değerlendiremediğini hatırlayalım. Savunma direnci artan Pınar Karşıyaka, hücumda da Brown'un 7 sayısıyla öne geçerken, biraz da Beşiktaş şutörlerinin müsait denemelerden eli boş dönmesi son 10 dakikaya girilirken skorda 65-60'lık Pınar Karşıyaka üstünlüğünü getirdi. Final periyodu Muhammed Baygül'ün sportmenlik dışı faulüyle başlasa da Owens ile gelen 7-0'lık Karşıyaka serisi farkı ilk kez yeşil kırmızılılar adına çift hanelere çıkardı: 72-62. Bu dakikalarda İzmir'e gelen Beşiktaş taraftarlarının salonda yaktığı sis bombaları hem oyuncular hem de taraftarların nefes almasını güçleştirirken, hakem üçlüsünün maçı durdurmadan bu koşullarda devam edilmesine karar vermesi sporcu sağlığı açısından oldukça cesur bir karardı. Kalan sürede Beşiktaş'ın farkı kapatma çabaları ve taktik fauller sonuç vermeyince Pınar Karşıyaka sahadan 82-77 galip ayrılan taraf oldu ve Beşiktaş Sompo Japan'in bu sezon resmi maçlardaki yenilmezliğine son verdi. 

Pınar Karşıyaka'da J'covan Brown 22 sayı - 10 asist ile hem en skorer isim oldu hem de sezon başından beri en pozitif basketbolunu sahaya yansıttı. Dajuan Summers 21 sayı - 10 ribaunt ile double double yaparken, Josh Owens 11 sayı - 6 ribaunt, Kevin Dillard ve Mateusz Ponitka ise 9'ar sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Beşiktaş Sompo Japan'de ise Michael Thompson 18 sayı - 7 asist, Earl Clark 15 sayı - 8 ribaunt, Michael Roll 14 sayı - 5 asist ve Vladimir Stimac ise 10 sayı - 10 ribaunt ile mücadele ettiler. 

2 yorum:

  1. Fotoğraf güzel özetlemiş. İkinci yarda Karşıyaka uçtu Beşiktaş ve Ufuk seyretti.

    YanıtlaSil
  2. Karşıyaka yine her zamanki gibi üçlükler girdiği sürece coşuyor. Bu şekilde işleri zor

    YanıtlaSil