30 Mart 2019 Cumartesi

Kadji'nin buzzerbeater'ı Telekom'u ateşe attı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde günün en çekişmeli maçında sahasında Türk Telekom'u konuk eden Tofaş, rakibini Kenneth Kadji'nin buzzer-beater'ıyla 85-82 mağlup etti. Maçın son 3.5 dakikasına 73-82 geride giren Tofaş kalan süredeki 12-0'lık seriyle sahadan galip ayrılırken, Play-Off mücadelesinde önemli bir yara aldı. Türk Telekom son 9 maçtaki 7. yenilgisini alırken, mağlubiyet sayısını 10'a çıkarıp, 10 yenilgili Beşiktaş Sompo Japan ve 11 yenilgili Pınar Karşıyaka ve Bahçeşehir Koleji'yle olan Play-Off yarışında önemli bir avantajı kaybetti.
 
Kenneth Kadji - Tofaş buzzerbeater
 
İlk çeyreği 20-20 eşitlikle, devresi ise 48-37 Tofaş üstünlüğüyle tamamlanan maçta iki takımın da dönem dönem seriler yakalayıp oyunun yönünü kendi lehine çevirdiği sekanslar izledik. Üçüncü çeyreğin başında Kyle Weems'in sayılarıyla 54-39 ile farkı 15 sayıya kadar çıkaran Tofaş maçın kontrolünü eline geçirmişken, Sammy Mejia'nın sportmenlik dışı faulü Türk Telekom'un canlanmasını sağladı. Landesberg ve Stimac ile farkı azaltıp son 10 dakikaya girerken 5 sayıya kadar düşüren (66-61) Türk Telekom final periyodunun başında Kenny Gabriel'in basketleriyle farkı kapatmaya devam etti. Bitime 5.5 dakika kala Polat Kaya'nın üç sayılık basketiyle 74-72 öne geçen ve Polat & Redding ikilisinin sayılarıyla serisini 15-1'e yükselten Türk Telekom son 3.5 dakikaya 82-73 önde girdi. Kalan sürede savunmasını sertleştiren Tofaş, Mejia ve Barış'ın basketleriyle skor bulurken, Kenny Kadji'nin çaldığı toplar ve bloğu sonrası son dakikaya girerken farkı 3 sayıya kadar indirdi. Bitime 47 saniye kala Kadji'nin üçlüğüyle skoru eşitleyen Tofaş (82-82) yine aynı oyuncunun maçın bitiş kornasıyla birlikte kaydettiği üçlükle birlikte sahadan 85-82 galip ayrılan taraf oldu.
 
15 sayı önde olduğu maçta, bitime 3.5 dakika kala 9 sayı farkla geriye düşüp, buna rağmen 12-0'lık bir seri ve buzzer-beater üçlükle maçı kazanan Tofaş'ta Kenneth Kadji ve Sammy Mejia 17'şer sayıyla en skorer isimler olurlarken, Frank Elegar 12 sayı -1 blok, Kyle Weems 10 sayı - 5 asist - 4 ribaunt, Muhsin Yaşar 10 sayı, Barış Ermiş 8 sayı - 12 asist ve Yiğit Arslan da 7 sayı - 5 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar. Türk Telekom'da ise Vladimir Stimac'ın 18 sayı - 8 ribaunt Kenny Gabriel'in 15 sayı - 11 ribauntluk performansları yenilgiyi önleyemedi.

3 yorum:

  1. Tofaşın maç sonu savunması ve sonrasında da yüksek şut yüzdesi galibiyeti getirdi. Kadji de tüm maç şut denemedi ama son dakika içinde iki üçlükle maçı tofaşa getirdi.

    YanıtlaSil
  2. Türk Telekom açından oldukça kötü oldu ancak Beşiktaş Sompo Japan Pınar Karşıyaka ve Bahçeşehir Koleji avantaj kaybetmesi beni sevindirdi.

    YanıtlaSil
  3. güzel bir özet olmuş basketbolu çok sık olmasa da arada izliyorum emeğinize sağlık

    YanıtlaSil