23 Mart 2019 Cumartesi

İspanyol dayanışması Euroleague'i karıştırdı

Dün oynanan ve Play-Off yarışı için oldukça kritik olan KIROLBET Baskonia - Real Madrid maçında iki takımın da pazar günü ligde oynayacakları maçları düşünerek as oyuncularından bir kısmını kadroya almamaları ve maç sonunda Baskonia'nın Play-Off yarışı için çok değerli bir galibiyet alması hem bu iki takım, hem de basketbol ve Euroleague severler arasında tartışmaya neden oldu. Baskonia bu galibiyetle Panathinaikos yenilgisi sonrası oldukça büyük bir riske giren ilk sekiz içinde kalma yolunda önemli bir avantajı elde etmiş olurken, takımların aslarından eksik sahaya çıkmalarının arkasında bir İspanyol dayanışması olup olmadığı soruları kafaları kurcalamaya başladı. 

Turkish Airlines Euroleague - KIROLBET Baskonia - Real Madrid

Özellikle Baskonia'nın Play-Off'a kalması için hayati önem taşıyan maçta ev sahibi ekip Garino, Granger, Shengelia, Janning gibi isimleri kadroya almazken, Real Madrid de Tavares, Campazzo, Reyes ve Deck'i kadroya almayarak farklı bir rotasyonla sahaya çıktı. Daha birkaç gün önce Baskonia'nın Play-Off yolundaki önemli rakiplerinden Armani Milano karşısında tam kadroyla önemli bir galibiyet elde eden Real Madrid'in galibiyete ihtiyacı olan bir İspanyol takımına karşı eksik çıkması henüz maç başlamadan tartışmalara neden olurken, karşılaşmayı 86-76 Baskonia'nın kazanması bu tartışmaları daha da arttırdı. Pazar günü Liga Endesa'da Barcelona Lassa ile liderlik yolunda çok önemli bir maça çıkacak olan Real Madrid cephesinde ise Euroleague'te Play-Off'u garantilemenin yanında, İspanyol Ligi'ndeki liderliğin Play-Off finalinde saha avantajı getirmesi nedeniyle verilen kararın doğruluğundan şüphe yok. 


Kaybetmesi halinde Milano ve Olympiacos ile galibiyet sayılarının eşitlenmesi, Panathinaikos'un ise gerisine düşmesine neden olacak maç sonrasında sezonun kalan iki maçını Anadolu Efes ve CSKA Moskova gibi ilk dört sırada yer alan takımlarla oynayacak olan ve kendi sahasında yapılacak Final-Four'a katılma yolunda Play-Off'a girememe riski artacak olan İspanyol ekibinin galibiyeti Baskonia'nın Play-Off ümitlerinin güçlü bir şekilde sürmesini sağladı. Durumun bir başka ilginç yanı ise Real Madrid'in kalan iki maçında yine Play-Off kovalayan Panathinaikos ve Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak olması. Milano karşısına tam kadro, Baskonia karşısına aslarını dinlendirerek çıkan Real Madrid'in Panathinaikos karşısına nasıl bir kadro ile çıkacağı ise merak konusu. Yoksa değil mi? Tabiki as kadrosuyla çıkacak diyenleri duyar gibiyim. 

1 yorum:

  1. Euroleague yönetimi maç takvimini belirlerken Real Madrid'e bu hafta salı-perşembe fikstürü yaparak bu durumun önüne kolay bir şekilde geçebilirdi. Bunu da unutmamak lazım.

    YanıtlaSil