13 Mart 2019 Çarşamba

Assem Marei Kaf Kaf'ı rekorla tura taşıdı

Assem Marei - Pınar Karşıyaka - VentspilsFIBA Europe Cup Son 16 turu rövanş maçında sahasında Letonya'nın Ventspils takımını konuk eden Pınar Karşıyaka Mısırlı pivotu Assem Marei'nin muhteşem performansıyla sahadan 70-65 galip ayrılarak çeyrek finale adını yazdırdı. İlk maçı deplasmanda 2 sayı farkla kaybeden Kaf Kaf, Marei'nin 23 sayı - 17 ribaunt ile bu sezon FIBA Europe Cup'taki en yüksek sayı ve ribaunt değerlerine ulaştığı maçta, son dakikalardaki müthiş heyecan sonrasında turu geçen taraf oldu. 

Oyunun genelinde üstün olan; fakat Evans, Berk, Walker ve İlkan'ın hücumdaki basit hatalarıyla farkı açıp maçı erken koparma şansını bir türlü kullanamayan Pınar Karşıyaka Marei'nin pota altından etkili oyunuyla ilk yarıyı 36-31 önde tamamladı. Her pozisyonda ikili ya da üçlü sıkıştırmalarla durdurulmaya çalışılan Mısırlı pivot, rakip uzunlara cezayı yaptırdığı faullerle keserken, kendisine yapılan birçok faul çalınmamasına rağmen ilk yarı sonunda maçın en skorer ismi olarak dikkat çekmekteydi. Üçüncü çeyrekte savunma çıtasını yükseltip rakip hücumları durduran Kaf Kaf final periyoduna 53-40, son 6 dakikaya da 61-49 önde girdi. Bu dakikadan itibaren Birkan'ın sportmenlik dışı faulü, Henry'nin basit top kaybı ve hücumda da kolay şutların kaçmasıyla rakibine 0-10'luk bir seri veren yeşil kırmızılılar 2 dakika içinde farkın 2 sayıya inmesine engel olamadılar. Karşılıklı basketler Pınar Karşıyaka'nın son 24 saniyeye de 65-63 önde girmesini sağlarken, maç boyunca faul çizgisinden kaçırmayan Ventspils'in kalan süredeki taktik faullerde Aaron Johnson'la iyi performans sergileyememesi (0/4) 70-65'lik galibiyet ve turu Kaf Kaf'a getirdi. 


Pınar Karşıyaka'da Assem Marei 23 sayı - 17 ribaunt ile maçın yıldızı olurken, bu sezon bu kupadaki en yüksek sayı ve ribaunt değerlerine ulaştı. Aynı zamanda 34 de verimlilik puanı elde eden Marei'nin yanında Sek Henry 16 sayı - 5 asist ve Erving Walker 11 sayı - 3 ribaunt ve Chris Evans da 8 sayı - 10 ribaunt ile istatistiklerde öne çıkan diğer isimler oldular. Takım olarak da yakın istatistiklerin görüldüğü maçta en önemli fark Pınar Karşıyaka'nın ribauntlardaki 48-32'lik üstünlüğü olurken, son dakikaya kadar 17'de 17 serbest atış atan Ventspils'in son dakika içinde kaçırdığı 4 serbest atış belki de turun kaderini belirledi. 

4 yorum:

  1. Sırada Sassari var. Umarım onları da geçer final-four yaparız

    YanıtlaSil
  2. Kenar Yazarı14 Mart 2019 10:25

    Marei bu sezon Karşıyaka'yı resmen pota altında taşıyor. Umarım finale kadar yürürler. Karşıyaka'nın finallerde oynamasını istiyor ve bekliyorum. İzmir'den selamlarımla...

    YanıtlaSil
  3. Bu gerçekten de çok önemli bir galibiyet oldu, üstünlük sağlama açısından da büyük önem taşıyor. Hafta sonu daha da yüksek bir performansla banviti yenip çıkışa geçmemizi umuyorum. Karşıyaka finallerde olmayı fazlasıyla hak ediyor.

    YanıtlaSil
  4. Marei gibi yabancı oyuncular olmasa basketbol ligimiz yok gibibir şey. aslında yerli oyuncuların desteklenmesi çok önemli. Karşıyaka olsun diğer basketbol takımları olsun günü kurtarıyorlar ama bundan 10 yıl sonra ne yapacaklar acaba...

    YanıtlaSil