23 Mart 2019 Cumartesi

7 Days Euro Cup'ta finalistler belli oldu

7 Days Euro Cup'ta bu akşam oynanan yarı final ikinci maçları sonrası finalin adı belli oldu. Yarı final ikinci maçlarında deplasmanda Unics Kazan'ı 79-73 mağlup eden İspanyol Valencia Basket ve yine deplasmanda İspanya ekibi Morabanc Andorra'yı 87-81 mağlup eden Alman temsilcisi Alba Berlin, serilerde durumu 2-0'a getirdiler ve final biletini alan takımlar oldular. 7 Days Euro Cup'ta final serisi 9 ve 15 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve 2 maç kazanan şampiyon olacak. 

Unics Kazan - Valencia Basket

İlk yarı final maçında sahasında Unics Kazan'ı mağlup eden Valencia Basket Rusya'daki ikinci maçın üçüncü çeyreğinin küçük bir bölümü dışında skor üstünlüğünü elinde tutarken, Matt Thomas ve Sam Van Rossom'un 15'er sayılık performanslarıyla sahadan 79-73 galip ayrılarak ilk finalist oldu. Yine İspanyol ekibinde forma giyen ve daha önceki yıllarda ligimizden tanıdığımız Will Thomas ise 9 sayı - 7 ribaunt ile pota altında galibiyette önemli rol oynadı. 


Akşamın ikinci maçında ise İspanya'ya ilk maçta sahasında elde ettiği galibiyetin avantajıyla gelen Alba Berlin, ilk yarısını 51-42 önde kapattığı maçın üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde zaman zaman korkulu dakikalar yaşasa da, Peyton Siva'nın 21 sayı - 3 asist, Rokas Giedraitis'in 14 sayı - 5 ribaunt ve Joshiko Saibou'nun 12 sayı - 3 ribauntluk performanslarıyla sahadan 87-81 galip ayrılarak finalde yine bir İspanyol takımı Valencia'nın rakibi oldu. 

1 yorum:

  1. Valencia şampiyonluğu Alba'ya bırakmaz. Önümüzdeki sene Euroleague'e bir İspanyol takımı daha gelecek gibi ne yazıkki

    YanıtlaSil