15 Mart 2019 Cuma

Fenerbahçe'den muhteşem final

Turkish Airlines Euroleague'te sahasında Barcelona Lassa'yı konuk eden Fenerbahçe Beko düşük konsantrasyonla kötü başladığı maçın final periyodunda oyunun kontrolünü eline geçirerek (4.çeyrek skoru 36-21) sahadan 88-82 galip ayrıldı ve 26 maçında 22. galibiyetini elde etti. İlk devresini 37-38 tamamladığı maçın üçüncü çeyreği başında Barcelona'nın 12-0'lık seriyle farkı çift hanelere çıkarmasına engel olamayan Fenerbahçe, maçın son 4 dakikasında Sloukas'ın önderliğinde yakaladığı 10-1'lik seriyle çok değerli bir galibiyet elde etti ve normal sezonun bitimine 4 maç kala Real Madrid ve CSKA Moskova'nın 2 galibiyet önünde liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe Beko'nun bu galibiyeti aynı zamanda Anadolu Efes'in dördüncülük yarışında Barcelona Lassa'yla arasındaki farkın 2 galibiyete çıkmasını sağladı. 

Fenerbahçe Beko - Barcelona Lassa

Karşılaşma Barcelona Lassa coach'u Stevislav Pesic'in oldukça ilginç bir şekilde ilk dakika içinde oyundan atılmasıyla başladı. Henüz ikinci Barcelona hücumunda hakemin faul düdüğü çalmadığını iddia ederek sahaya giren ve aynı itiraz sekansı içinde iki teknik faul birden alan Pesic henüz ilk dakika dolmadan oyundan atıldı. Henüz daha maçın başında yaşanan bu olağan dışı durum Fenerbahçe Beko'nun konsantrasyonunu olumsuz etkilerken, Barcelona'nın Jaka Blazic'ten bulduğu ekstra sayılar konuk ekibin maça iyi başlamasını sağladı. Normalde Barcelona'nın ilk sayı opsiyonlarından olmayan Blazic'in 7 dakika içinde 4/5 saha içi isabetiyle bulduğu 12 sayı konuk ekibin ilk çeyreği 23-16 önde tamamlamasında önemli rol oynarken Nicolo Melli'nin 8 sayısı dışında Fenerbahçe'nin oyunun içine hiç giremediğini gördük. 


İkinci çeyreğe savunma konsantrasyonu yüksek başlayan Fenerbahçe Beko, Barcelona'ya 3 dakika sayı izni vermezken, ilk çeyrekteki düşük şut yüzdesi de yerini bildiğimiz isabetlere bırakınca 7-0'lık bir seri temsilcimizin skoru dengeye getirmesini sağladı. Bu çeyrekte Kostas Sloukas asistleri ve Bobby Dixon da skorer yönüyle öne çıkarlarken, devre toplamında yaptığımız 8 top kaybı skor üstünlüğünü elimize geçirmemizi engelledi. Çeyreğin ikinci yarısında skor üstünlüğü yer yer el değiştirirken, son dakika içinde üst üste kaçırdığımız üç sayı denemeleri sonrası soyunma odasına 37-38 geride gittik. İlk devrede Fenerbahçe'nin en skorer ismi 4/6 üçlük ve 17 sayıyla Bobby Dixon olurken, Kostas Sloukas da yaptığı 6 asistle dikkat çekti. 

Soyunma odası dönüşü Fenerbahçe Beko ilk iki savunmada Barcelona'ya top kayıpları yaptırsa da, sonrasındaki yarım devrede oldukça durgun gözüktü. Tam 4.5 dakika boyunca sayı bulamayan sarı lacivertliler, savunmada da disiplini kaybedince Barcelona'nın 0-12'lik bir seri yakalamasına engel olamadı. Bu süre içinde Vesely'nin 4. faulünü alması temsilcimizin savunma sertliğini de olumsuz etkilerken, Datome'nin üçlüğüne kadar olan süreçte Barcelona farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 37-50. Kenardan gelen Sloukas'ın getirdiği hava hücumda Fenerbahçe'nin tekrar kendine gelmesini sağlasa da, 3 sayı savunmasında verilen açıklar sonrası Ribas ile skor bulan Barcelona son 10 dakikaya 61-52'lik üstünlükle girdi. 

Final periyoduna Melli'nin üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe Beko savunma sertliğini istediği seviyede tutamayınca farkı kapatma yönünde somut bir adım atamadı. Hücumda Sloukas'ın skorer oyunuyla farkı kapatmaya çalışan temsilcimiz, oyunun savunma tarafında Melih'in 3 sayılık atış halinde Kuric'e yaptığı basket faul, Sloukas'ın sportmenlik dışı faulü ve Vesely'nin beşlemesiyle skoru bir türlü dengeye getiremezken son 4 dakikaya 76-69 Barcelona Lassa üstünlüğüyle girildi. Bu dakikadan sonra Melih'in dipten üçlüğüyle havaya girmeye başlayan Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas'ın sazı eline alıp kaydettiği orta mesafeli ve dış şutlar ve Barcelona'da da Heurtel'in bireyselliğe dönüp takımın hücum ritimini bozmasıyla birlikte 10-1'lik bir seri yakaladı ve bitime 2 dakika kala uzun süre sonra ilk kez skorda öne geçti: 79-77. Kalan sürede Melih'in üçlüğüyle önemli bir avantaj elde eden temsilcimiz, Singleton'a 3 sayılık atış halinde Guduric'in yaptığı faulle galibiyeti tehlikeye atsa da, son 15 saniyede hata yapmayarak sahadan 88-82 galip ayrıldı ve CSKA Moskova'nın sahasında kaybettiği akşamda grup liderliği yolunda çok önemli bir galibiyet elde etti. 

Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas 5/5 üçlük - 22 sayı - 11 asistle double-double yapıp galibiyetin mimarı olurken, Bobby Dixon 19 sayı - 3 ribaunt, Nicolo Melli 13 sayı - 5 ribaunt, Luigi Datome 11 sayı ve kaptan Melih Mahmutoğlu da oyunda kaldığı son 7 dakikada 2/3 üçlük ve 8 sayıyla muhteşem geri dönüşte önemli pay sahibi olan diğer isimler oldular. Fenerbahçe takım olarak %44 (17/38) ile üç sayı atarken, boyalı bölgeye kapanan Barcelona'ya karşı 38 sayı üç sayı denemesine karşılık 19 iki sayı deneyerek ilginç bir istatitiğe imza attı. 

3 yorum:

  1. Maçı kaybetseykdik önümüzdeki haftaki CSKA deplasmanı çok gergin geçecekti. O yüzden çok önemli bir galibiyet oldu. Artık liderlik garanti diyebiliriz. Rakibimizi bekleyelim :)

    YanıtlaSil
  2. Sahamızdaki yenilgisizliğimiz devam ediyor. Sezonu namağlup bitiririz bu gidişle. Şampiyonluk yakın!

    YanıtlaSil
  3. Iste umutlar büyüyor devam 12 dev adam

    YanıtlaSil