12 Şubat 2018 Pazartesi

Cedi Osman sahadaysa Cavaliers kazanıyor

Cedi Osman - Cleveland CavaliersCleveland Cavaliers'ta çaylak sezonunu geçiren ve Cavaliers'ın son takaslarıyla birlikte kendine ilk beşte yer bulmaya başlayan Cedi Osman takıma kattığı enerjiyle de dikkat çekiyor. Bir önceki Atlanta Hawks maçında ilk kez sahaya ilk beşte çıkan Cedi performansıyla alkış alırken, bu gece de Boston Celtics deplasmanında 12 sayı - 5 ribauntluk bir performans sergileyerek çıkışını sürdürdü. Cedi Osman'ın kişisel performansı yanında, onun süre aldığı maçlarda Cavaliers'ın galibiyete yakın taraf olması  istatistiklere yansırken, başarılı oyuncumuzun bu sezon aldığı sürelerle Cavaliers'ın başarı grafiği arasında direkt bir ilişki olduğunu da görüyoruz. 

Öncelikle Cedi'nin bu akşam üst üste ikinci kez ilk beşte sahaya çıkarak 29 dakikada 4/8 saha içi, 2/3 üç sayı isabetiyle 12 sayı - 5 ribaunt - 1 asist ve 1 top çalmalık bir performansı olduğunu hatırlatalım. Cedi her ne kadar ilk yarıda boş sahada kaçırdığı smaçla bizleri üzse de, Cavaliers'ın 121-99 kazandığı maçta (Irving'e yaptığı savunmanın da etkisiyle) aldığı süreyle takımın en fazla sahada kalan ismi olmayı da başardı. Cavaliers bu galibiyetle 55. maç sonunda 33. galibiyetini elde ederken, bu galibiyet yüzdesiyle Cedi Osman'ın sahada kalma süresi arasında da ilginç bir bağlantı olduğu da istatistiksel olarak dikkatimizi çekti. 


Sezon başında, özellikle son takaslardan önce, Cavaliers'taki mücadele ve dinamizm eksiği ön plana çıkarken, Cedi gibi takıma enerji katacak oyunculara olan ihtiyaç dikkat çekmekteydi. Nitekim istatistiklere baktığımızda da Cleveland Cavaliers'ın, Cedi'nin (Cavs'ın farklı kaybettiği birkaç maçtaki garbage time'lar haricinde) 10 dakika ve üzeri süre aldığı 13 maçta 10 galibiyet elde ettiğini ve sadece 3 kez yenildiğini görüyoruz. Sezon genelinde ortalaması 2.7 sayı -  1.7 ribaunt - 0.3 top çalma olan Cedi ise bu maçlarda 6.8 sayı - 3.8 ribaunt - 0.8 top çalma ile oynarken, 13/27 (%48)'lik bir üç sayı isabeti yakalamış durumda. Cedi'nin daha kısa süre aldığı maçlarda %55'lik bir galibiyet oranına sahip olan Cavaliers'ın, Cedi'nin +10 dakika oynadığı maçlardaki galibiyet yüzdesinin ise %77'ye ulaşmış olması ise milli basketbolcumuzun aldığı sürelerle sadece kendi istatistiklerine değil, takıma da olumlu anlamda faydası olduğunun bariz bir kanıtı. O böyle oynadıkça sürelerinin artacağına ve bizi daha çok uykusuz bırakacağına şüphemiz yok. 

15 yorum:

  1. cedi osman bu ara takımını sırtlıyor iyi bir antreman içerisinde olduğu belli

    YanıtlaSil
  2. Türk milli takımının da gururu olmasını bekliyoruz artık daha fazla bir şekilde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakjn zamanda milli takimi cok buyuk yerlere getirecegini dusunuyorum

      Sil
  3. bu aralar iyiden iyiye adından soz ettiriyor. masallah diyelim. hem milli takım icinde cokf aydalı olacak

    YanıtlaSil
  4. Cedi osman varken kaybetmek zor. Takimi ilerde sirtlayacak buyuk bir oyuncu cizgisi var

    YanıtlaSil
  5. cedi osman sahadaysa sorun yok artık lebron bile övgüler diziyor cedi osmana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normal yani adam yetenekli iyi bir oyuncu. rakiplerine ustunluk sağlayabiliyor

      Sil
  6. cedi osman var problem yok. bu adam tam bir çılgın

    YanıtlaSil
  7. buraya yazıyorum bu adam ilerde en iyiler arasına girecek. o kumas var cunku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilerde değil şimdiden girdi bile. herkes övüyor şu an bu adamı

      Sil
  8. Cedi osman artık takımda daha fazla süre almaya başladı bu da performansının daha iyiye gitti demek umarım böyle devam eder.

    YanıtlaSil
  9. cedi varsa sorun yok. oyuna alınması takımı canlandırmaya yetiyor bence. adam işini biliyor

    YanıtlaSil
  10. cedi osman gerçekten çok iyi oynuyor ve başarıları artıyor nba da

    YanıtlaSil
  11. umarım yoluna tas koymazlar bu cocugun bellli bir ritim kazandı bakalım

    YanıtlaSil
  12. cedi sen nasıl bir şeysin aslanım çocuğumun adını koyacağım öyle seviyorum seni

    YanıtlaSil