5 Şubat 2018 Pazartesi

FIBA'dan Kaf Kaf'a gece yarısı sürprizi

FIBA Basketball Champions League son grup maçında çarşamba akşamı Fransız ekibi Monaco'yu konuk edecek olan Pınar Karşıyaka'ya FIBA'dan maç saati sürprizi geldi. Normal sezonda kendi sahasındaki maçlarını 20:00'de oynayan Kaf Kaf, son maçlar öncesi tüm maçların sıralamada kritik etkileri olabileceği gerekçesiyle başlama saatlerinin dengelenmesi nedeniyle, Monaco maçını 22:30'da oynayacak. Maç süresinin de 1.5 - 2 saat arası olduğu düşünüldüğünde Monaco maçını izlemeye gelecek Karşıyaka taraftarları salonu ertesi günün ilk saatlerinde terk edecekler. 

Metin Türen - Pınar Karşıyaka

Sezon içinde zaman zaman Türkiye ve Avrupa'nın saat dilimlerinden dolayı Euroleague ve Şampiyonlar Ligi'nde, takımlarımızın gece yarısını geçen deplasman maçlarını izlemeye alışkın olsak da, Türkiye'de oynanan bir maçta bu duruma hiç rastlamamıştık. Yine aynı kupada aynı gün D Grubu'nda oynanacak maçların TSİ 20:30'da başlayacağı ve bu grupta bizim saat dilimimizde olan bir ev sahibi takım bulunmaması, FIBA'nın neden A Grubu maçlarıyla D Grubu maçlarının yerini değiştirmediği kararını da şaşkınlıkla karşılamamıza neden olmakta. Zira bu şekilde Avrupa'nın hiçbir şehrinde ertesi güne sarkan bir maç olmayacaktı. 

FIBA'nın maç programındaki bu değişiklik sonrası, Pınar Karşıyaka taraftarının maça ilgisinin nasıl olacağı da merak konusu. Ciddi miktarda küçük çocuk ve öğrenci oranına sahip olan yeşil kırmızılı taraftarların yaklaşık 00:30'da bitecek bir maça gelmeyi tercih edip etmeyecekleri ve Karşıyaka'nın grup ikinciliğini belirleyici maçta salonu doldurup dolduramayacağını izleyip göreceğiz. Yine benzer şekilde başkanlığını eski federasyon başkanımız Turgay Demirel'in yaptığı FIBA Europe'un, daha kabul edilebilir opsiyonlar varken aldığı bu karara oldukça şaşırdığımı da belirtmek isterim. 

7 yorum:

  1. valla büyük sürpriz oldu böylesine bir oyun beklemiyordum ben açıkcası.

    YanıtlaSil
  2. arkasında katakulle var seiyrci desteğini kırmak istiyorlar plan büyük

    YanıtlaSil
  3. yarım saatlik bir gecikme bence cok önemli değil takım için olumsuz bir durum teşkil etmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede ckta onemli değil. u tür durumlar her zaman olabilir.

      Sil
  4. bir ben hoşlanmadım herhalde bu olaydan. değişikliği sevmiyorum pek

    YanıtlaSil
  5. fiba çok ama çok yanlı kararlar alıyor Türk takımlarınıa karşı bence

    YanıtlaSil
  6. saatlerin değişsmesi psikolojik acıdanda olumsuz yansıyabilir. ama profosyonel olunmak zorunda bu onuda

    YanıtlaSil