9 Şubat 2018 Cuma

BCL'de TOP16 öncesi istatistik liderleri

FIBA Basketball Champions League'te grup aşaması çarşamba günü oynanan maçlarla sona ererken, TOP16 kurasına katılacak takımlar belli oldu. Kupada mücadele eden dört temsilcimizden Beşiktaş Sompo Japan, Banvit ve Pınar Karşıyaka gruplarında ilk 2 sırada yer alarak saha avantajına sahip bir şekilde TOP16 biletini alırlarken, Gaziantep Basketbol ise grubunda yedinci sırada yer alıp Avrupa macerasını sonlandırdı. Grup maçlarını başarılı bir şekilde tamamlayan Türk takımları hem bireysel hem de takım istatistiklerinde üst sıralarda yer alıp sıralamadaki başarılarını taçlandırırlarken, istatistiklerinde dikkat çeken detayları ve öne çıkan temsilcilerimizi aşağıda özetledik:

DJ Kennedy - Jarrod Jones - Pınar Karşıyaka

FIBA Basketball Champions League'te grup maçlarının en fazla sayı atan takımı maç başına ortalama 85.1 ile Pınar Karşıyaka oldu. Pınar Karşıyaka zirveyi aynı sayıyı kaydeden EWE Baskets Oldenburg ile paylaşırken, Bu ikiliden sadece 1 sayı az kaydeden Monaco da 3.sırada yer aldı. Bireysel sayı krallığında ilk sırayı 16 maçta 20.6 sayı ortalaması elde eden Rosa Radom'lu Kevin Punter elde ederken, Hapoel Holon'dan Glen Rice JR 10 maçta 20.1 sayı ile ikinci sırada yer aldı. Bu istatistiği uzun süre ilk 2 sırada götüren iki Pınar Karşıyakalı'dan Jarrod Jones 19.7 ortalamayla üçüncü, DJ Kennedy ise 19.5 ile dördüncü sırada yer aldılar. 

Sayı krallığını son haftalarda elinden kaçıran Pınar Karşıyaka'lı DJ Kennedy ribaunt krallığında ise zirveyi kimseye bırakmadı. Kennedy maç başına 9.1 ribaunt ile zirvede yer alırken, Ostende'den Tonye Jekiri 8.2 ile ikinci, Olimpia Ljubjana'dan Jordan Morgan ise 8.0 ortalama ile üçüncü sırada yer aldılar. Bu istatistikte Gaziantep Basketbol'dan Victor Rudd maç başına 7.8 ortalama ile beşinci sıradan ilk 10'a girmeyi başardı. Ribauntlarda bireysel başarıya rağmen takımlarımız çok parlak bir grafik çizmediler. 32 takımlı kupada en iyi ribaunt alan takımımız Banvit maç başına 36.4 ile ancak 14. olabilirken, Gaziantep Basketbol 31.9 ile 30., Pınar Karşıyaka ise 31.5 ile 31. sırada yer alarak bu alanda eksikliklerini göz önüne sermiş oldular. 


Asist krallığında zirve Estudiantes'in oyun kurucusu Omar Cook'un oldu. Maç başına 7.2 asistle ilk sırada yer alan Cook'u, 14 maçta 7.1 ortalama ile Pınar Karşıyaka'dan Dominic Waters elde ederken, Monaco'lu D.J.Cooper 6.4 ortalama ile üçüncü sırada yer aldı. Beşiktaş Sompo Japan'in NBA patentli başarılı ABD'lisi DJ Strawberry de maç başına 4.9 asistle 10.sırada yer aldı. 

BCL'nin ilk turlarında maç başına en fazla süre alan oyuncular Pınar Karşıyaka'dan çıktı. 33.9 dakika ile DJ Kennedy en fazla süre alan isim olurken, Jarrod Jones 33.5 dakika ile ikinci sırada yer aldı. Gaziantep Basketbol'dan Victor Rudd 33.3 ile üçüncü sırayı alırken, Banvit'li Angelo Caloiaro 33.0 ile dördüncü, Gaziantep Basketbol'dan Sean Armand 31.0 dakika ile yedinci ve Beşiktaş Sompo Japan'den DJ Strawberry de 30.9 dakika ile 10. sırada yer aldılar. 

Kupanın verimlilik puanı sıralamasında zirvede yine Pınar Karşıyaka'dan DJ Kennedy 22.7 ortalama ile yer alırken, Olimpia Ljubjana'dan Jordan Morgan 19.3 ile ikinci, Zielona Gora'dan Vladimir Dragicevic 19.2 ile üçüncülüğü elde ettiler. Pınar Karşıyaka'lı Jarrod Jones ise 19.0 ortalama ile dördüncü sıradan bu istatistikte ilk 10 içine girdi. DJ Kennedy verimlilikte zirvede yer alan performansını 6 double-double ile en çok DD yapan oyuncu olarak süslerken, Dominic Waters da 3 double-double ile üçüncü sırada yer aldı. 

DJ Strawberry - Jon Diebler - Beşiktaş Sompo Japan

Üç sayılık atışlara baktığımızda ise zirvede bir Beşiktaş'lı yer aldı. Jon Diebler denediği 67 üç sayı denemesinden 40 isabet kaydederek %59.7'lik bir oran yakalayıp en yüzdeli üçlük atan isim olurken, Tenerife'den Tim Abromaitis 28/48 (%58.3) ile ikinci, Ventspils'ten Rihards Lomazs ise 14/27 (%51.9) ile üçüncü oldular. Temsilcilerimizin formalarını terleten isimlerden Pınar Karşıyaka 'lı Dominic Waters 23/45 (%51.1) ile dördüncü ve Scott Wood da 41/84 (%48.8) ile sekizinci sırada yer alarak ilk 10'a giren diğer isimler oldular. 

Üç sayı liderini çıkaran Beşiktaş Sompo Japan takım halinde de 153/360 ile (%42.5) BCL'nin en yüzdeli üçlük atan takımı olurken, bu istatistikte Nanterre %42.2 ile ikinci, Iberostar Tenerife ise %40.9 ile üçüncü oldular. Pınar Karşıyaka ise kupanın en az üçlük deneyen takımı olmasına rağmen 98/249 (%39.4) ile en yüzdeki üçlük atan dördüncü takımı oldu. 

Serbest atış isabetinde ise Pınar Karşıyakalı Dominic Waters 45/47 ile (%95.7) zirvede yer alırken, Murcia'lı Clevin Hannah 42/46 (%91.3) ve Hapoel Holon'lu Corey Walden 35/39 (%89.7) ile onu takip ettiler. Banvit'ten Tony Taylor da 37/43 ile %86'lık bir yüzde yakalayıp sıralamada sekizinci sırada yer aldı. Pınar Karşıyaka aynı zamanda 206/261 ile (%78.9) en yüzdeli serbest atış atan takım unvanını elde etti. 

Hep olumlu istatistikleri yazacak değiliz. Pınar Karşıyaka'dan Dominic Waters maç başına 3.5 top kaybederek en çok top kaybı yapan ikinci oyuncu olurken, DJ Kennedy de 2.8 ortalama ile top kaybı sıralamasında dördüncü sırada yer aldı. Benzer şekilde Waters maç başına 3.4 faul yapıp bu alanda da üçüncü olurken, Banvit'ten Andy Rautins yine 3.4 ile dördüncü, Karşıyaka'lı Scott Wood altıncı ve Gaziantep Basketbol'dan Sean Armand ile maç başına 3.3 faulle yedinci sırada yer aldılar. 

3 yorum:

  1. Türk takımlarımız yine öne çıkıyor başarılarının devamını diliyorum hepsinin

    YanıtlaSil
  2. bakalım neler olacak heyecanlıyım bu konuda

    YanıtlaSil
  3. TOP16'yla beraber kişisel istatistikleri bir kenara bırakıp takım olarak kazanmaya öncelik verme zamanı geldi. Kolay rakipler olmayacak hiçbir şekilde. En az iki takımla final-four yapmak hedef olmalı.

    YanıtlaSil