10 Şubat 2018 Cumartesi

Cedi Osman ilk 5'te kariyer maçını oynadı

Milli gururumuz Cedi Osman NBA kariyerinde ilk kez ilk beşte çıktığı maçta Atlanta Hawks karşısında 16 sayı - 6 ribaunt - 5 asist - 3 top çalmalık bir performans sergileyerek eline gelen şansı oldukça başarılı bir şekilde kullandı. Cavaliers'ın son günlerde gündemi meşgul eden takasları sonrası Hawks deplasmanında ilk beşte kendine yer bulan Cedi, Cavaliers'ın 123-107 kazandığı maçta 38 dakika forma şansı bulurken, 6/9 saha içi isabeti 2/5 üçlük, 6 ribaunt - 5 asist - 3 top çalma ile 16 sayı kaydederek, savunmadaki gayretiyle de takdir kazandı. 

Cedi Osman - Cleveland Cavaliers at Atlanta Hawks

Bu maça kadar 42 maçta forma giyen ve 2.4 sayı - 1.6 ribaunt ortalaması bulunan Cedi, bu maçta kaydettiği 16 sayıyla kariyer rekorunu kırarken, aldığı 6 ribauntla da kariyerinin en yüksek ribaunt sayısına ulaştı. 5 kez de asist yapıp bu alanda da career high yapan Cedi'nin çaldığı 3 top da yine onun adına kariyerinin en yüksek istatistiği oldu. İlk kez üst üste iki maç 20 dakika üzeri süre alan Cedi Osman'ın dikkat çeken tek olumsuz istatistiği ise serbest atış çizgisindeki performansı oldu. İlk kez sahada ilk beş yer almanın heyecanından olsa gerek serbest atış çizgisinden 2/7'de kalan Cedi Osman, buna rağmen savunması, mücadelesi ve maçı anlatan spikerlerin deyimiyle "küçük işleri iyi yapması" sayesinde 38 dakika sahada kalıp kariyerinin en iyi maçını çıkardı. 


Cedi Osman'ın kariyer maçında LeBron James 22 sayı - 12 ribaunt - 17 asist ile triple-double yaparken, Kyle Korver da 7/13 üç sayı isabeti kaydettiği maçı 30 sayı ile tamamladı. Atlanta Hawks forması giyen bir diğer milli basketbolcumuz Ersan İlyasova ise süre aldığı 24 dakikada 2/3 üç sayı isabetiyle 12 sayı - 5 ribauntluk bir performans sergiledi. 

9 yorum:

  1. Helal olsun Cedi'ye. Eline geçen fırsatı çok iyi değerlendirdi. Bir de serbest atışları soksa +20 olması işten değildi. Taraftarın da her geçen gün beğenisini kazanıyor. Lebron gibi bir isimle oynaması da ayrı avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aerbest atis konusjnda daha cok calismasi lazkm hakliiniz.beksikleri var ama genc daha duzeltebilir

      Sil
  2. cedi güzel oynuyor beğeniyorum gelişimini

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar cedi oanin adini cok sik duyuyoruz. Buda dogru yolda ielrlediyini gosteriyor

    YanıtlaSil
  4. cedi osman başarılarıyla bu sezon kendinden çok bahsettiriyor

    YanıtlaSil
  5. savunma oyuncusu nasıl olur derseniz size cedi osman derim

    YanıtlaSil
  6. bu aralar bu adama bir şeyler olmuş güzel oynuyor

    YanıtlaSil
  7. cedi osman biraz tutuk başladı sanki daha da açılır o ileride

    YanıtlaSil
  8. Başarılı bir sezon geçiriyor,
    O varken rakipleri...

    YanıtlaSil