8 Şubat 2018 Perşembe

BCL'de olası TOP16 eşleşmeleri

FIBA Basketball Champions League'te grup aşaması bu akşam oynanan maçlarla tamamlandı. Temsilcilerimiz grup maçlarını dün Banvit ve Gaziantep Basketbol'un, bugün ise Beşiktaş Sompo Japan ve Pınar Karşıyaka'nın sahaya çıktığı maçlarla noktalarken, bu maçlardaki tek galibiyeti elde eden Pınar Karşıyaka bir sonraki tur için saha avantajını elde etti. Beşiktaş Sompo Japan'in son maçlar öncesi grup liderliğini garantilediği kupada, Banvit ve Gaziantep Basketbol aldıkları mağlubiyetlerle önemli avantajları kaybederlerken, Banvit'in kupanın ilerleyen turları için çok değerli bir saha avantajını kaçırması söz konusu oldu. Kupada tur atlayan 3 takımımız Banvit, Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş Sompo Japan'in olası TOP16 eşleşmeleri ise şu şekilde oluştu. 

Tony Taylor - Banvit - Strasbourg

Temsilcilerimizen Banvit geçtiğimiz haftaki Estudiantes maçı sonrası liderliği garantileme şansını kaçırırken, bu hafta kendi sahasında grup liderliği için SIG Strasbourg'u konuk etti. Fransız rakibi karşısında ilk çeyreğin ortalarıyla birlikte üstünlüğü kaybeden ve sonrasında maça hiç ortak olamayan Banvit bu yenilgi sonrası zirvedeki yerini Strasbourg'a bırakırken grubu ikinci sırada tamamladı. Banvit TOP16 turunda diğer grupların üçüncülerinden EWE Baskets Oldenburg, PAOK ya da Nanterre92 ile karşılaşacak. Temsilcimiz bu turda saha avantajına sahip olsa da, grubu ikinci tamamlayarak hem çeyrek finaldeki saha avantajını kaybetti; hem de TOP 16'da Stelmet Gora, Neptunas Klapedia ve UCAM Murcia gibi görece daha kolay rakiplerle eşleşme şansını kaçırmış oldu.


BCL'de son günün karlı takımı ise sahasında Monaco'yu 84-77 mağlup eden Pınar Karşıyaka oldu. 22:30'da başlayıp gece yarısından sonra tamamlanan maçta, maç saatine rağmen salonu tamamen dolduran taraftarı önünde bir ara 13 sayı geriye düşmesine rağmen karşılaşmayı kazanmasını bilen Kaf Kaf, bu maça kadar 13 maçta 13 galibiyetle namağlup gelen rakibine ilk yenilgiyi tattırmanın yanında, EWE Baskets Oldenburg'un önünde grup ikinciliğini elde etti. Pınar Karşıyaka bu galibiyetle TOP16'da saha avantajını elde ederken, MHP Riesen Ludwigsburg, Banvit, CEZ Nyumburk gibi takımlar yerine nispeten daha zayıf olan PAOK, AEK ya da Nanterre 92 ile eşleşme şansını yakaladı. 

Dominic Waters - Pınar Karşıyaka - Monaco

Gaziantep Basketbol ise dün Fransız ekibi Elan Chalon karşısında alacağı bir galibiyetle FIBA Europe Cup'a katılma şansını elde etme hedefiyle çıktığı maçta sahada hiç varlık gösteremeyip 85-60'lık bir yenilgi ederek bu yılki Avrupa macerasına son verdi. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grup liderliğini son maçlar öncesinde garantileyen Beşiktaş Sompo Japan ise bugün Nanterre karşısında kendini çok yormayarak 68-73'lük bir yenilgi aldı. Siyah beyazlılar grubu lider tamamlayarak hem TOP16 hem de çeyrek finalde saha avantajını elde ederlerken, Kartal'ın TOP16'da olası rakipleri UCAM Murcia, Neptunas Klapedia ve Medi Bayreuth oldular. FIBA Basketball Champions League'te TOP16 kuraları 14 şubatta çekilecek.  

6 yorum:

  1. bence beşiktaşın rakibi zor dikkat etmeleri gerekir özellikle deplasmanda

    YanıtlaSil
  2. Banvit altın tepsiyi elleriyle itti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banwit adina cok uzuldum normalde iyide oynardi ama bu mactannedense toparlsyamafi

      Sil
  3. yani bu Banvit ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum son zamana kadar çok iyi ne olduysa oldu sonra

    YanıtlaSil
  4. banwit bu ara istikrarını kaybetti . ben bu sekilde gozlemliyorum. ilerleyen gunlerde neler olur bakıcaz

    YanıtlaSil
  5. eşleşmeler çekişmeli olmuş bizleri güzel maçlar bekliyor olacak

    YanıtlaSil