4 Şubat 2018 Pazar

Fenerbahçe Efes'e 100 attı ortalık karıştı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde pazar mesaisi Fenerbahçe Doğuş ile Anadolu Efes arasındaki maç ile start alırken, karşılaşma sahadaki mücadeleden çok maç sonuyla dikkat çekti. Karşılaşmanın başından sonuna oyunun kontrolünü elinde tutan ve devresini 57-34 önde tamamladığı maçı 100-74 kazanan Fenerbahçe Doğuş'un maçın sonunda 100 sayıya ulaşmak için rakibini faule durdurup hücum hakkını etmeye çalışması dikkat çekerken, Ergin Ataman'ın bu davranış üzerine maç sonunda Obradovic'in elini sıkmaması ve yaptığı açıklamalar ilgi odağı oldu.

Ergin Ataman Fenerbahçe Doğuş - Anadolu Efes

Karşılaşmanın son 18 saniyesine 98-71 önde giren Fenerbahçe Doğuş çeyrek boyunca sadece 2 faul almışken, art arda fauller yapıp Anadolu Efes'i faul çizgisine göndererek, kalan 8 saniyede Datome'nin serbest atışlarıyla 100 sayıya ulaşmış, Anadolu Efes'i 100-74 mağlup etmişti. Her ne kadar "Obradovic'i eleştirmek sana mı kalmış" diyenleri duyuyor gibi olsam da, Obradovic gibi bir efsanenin son saniyelerine 27 sayı önde girdiği bir maçta, ki rakipte sahada genç oyuncular varken, takımının bu şekilde bir 100 sayıya ulaşma şekline izin vermiş olmasına anlam veremedim. Bu hareketin sahadaki Fenerbahçe'li oyunculara ekstra bir motivasyon vermeyeceğini düşünmekle beraber, kısa süre sonrası Türkiye Kupası'ndaki karşılaşmada Anadolu Efes'e ekstra motivasyon vereceği de aşikar. Ve belki de daha da önemlisi, iki takımda da sahada genç oyuncular varken, yapılan bu hareket, "son saniyeye kadar mücadeleye devam etme" felsefesinden öte, "rakibe saygı" açısından örnek teşkil etse daha şık olurdu diye düşünmekteyim.


Tabi şu ana kadar yazdıklarım Ergin Ataman'ın Obradovic'in elini sıkmama gerekçelerini destekler yönde olsa da, Anadolu Efes coach'u pozisyonda olan bir ismin maç sonu açıklamasına "EuroLeague şampiyonu bir takımın deplasmanda 25 sayı fark yemesinin ezikliği içinde maça çok sert ve konsantre başladılar" cümlesiyle başlamasını da bir o kadar yanlış buluyorum. Ergin Ataman'ın da şampiyonluk yolundaki en güçlü rakibinden 26 sayı fark yemiş bir takımın antrenörü olarak, farklı bir psikolojiyle verdiği bu açıklamada kullandığı kelime seçiminin de aynı şekilde şansız ve talihsiz olduğunu düşünmekle birlikte, bu çekişmenin yansımalarını PTT Türkiye Kupası'nda göreceğimizi düşünmekteyim. 

1 yorum:

  1. Obradovic'ten beklemediğim bir durumdu bu. Ergin Ataman'ı sevmesem de bu kez hak verdim kendisine

    YanıtlaSil