26 Şubat 2018 Pazartesi

12 Dev Adam Letonya'da ayakta kalamadı

FIBA World Cup 2019 European Qualifiers B Grubu dördüncü maçında deplasmanda Letonya'nın konuğu olan 12 Dev Adam, ilk 20 dakikasını önde götürdüğü maçı ikinci yarıda sahaya yansıttığı kötü basketbol sonrası 70-79 kaybederek 4.maçta ikinci mağlubiyetini aldı. İlk yarısını Bobby Dixon'ın etkili performansıyla 36-32 önde tamamladığı maçın ikinci devresiyle birlikte oyunun kontrolünü rakibine bırakan milliler hem 3 hem de 4. çeyreğin başında Letonya'ya verdikleri seriler sonrası tekrar oyuna ortak olamayarak bir üst grup için oldukça değerli olan bir galibiyeti rakibe armağan ettiler. Milliler böylece grupta liderliği Ukrayna'ya devrederken, İsveç yenilgisi sonrası Letonya'ya da yenilerek grupta son iki maça girerken liderliği ve üst gruba taşıyacakları avantajı kaybetmiş oldular. 

Ali Muhammed - Furkan Aldemir - Türkiye

Maça iyi başlayan taraf milli takımımız oldu. Kenan - Peiners eşleşmesinde oyunun iki tarafında da avantajı elde etmemiz, Sertaç'ın pota altı savunmasındaki yıldırıcılığı ve hücumda da Dixon'un iki üçlüğü 3 dakika içinde 10-4'lük üstünlüğü yakalamamızı sağladı. İlk çeyrekte 12 Dev Adam Furkan'ın pota altındaki mücadelesi ve aldığı hücum ribauntlarıyla çok sayıda ikinci hücum şansı bulurken (4 hücum ribandu), Dixon, Melih ve Doğuş ile bulduğu üçlüklerden 15 sayı bularak çeyreği 21-14 önde tamamladı. 


İkinci çeyreğe Göksenin, Barış ve Doğuş'un gayretleriyle savunmasını agresifleştirerek başlayan milliler, ilk 4 dakika boyunca potasında sadece 2 serbest atış görürken fark da çift hanelere çıktı: 27-16. Bu çeyrekte faul hakkını çabuk doldurmamız sert savunmamızın kalıcı olmasına izin vermezken, ilk çeyrekten farklı olarak düşük şut yüzdesiyle oynamamız, savunmadaki mücadelemizin skora yansımasına engel oldu. Devre boyunca yaptığımız 13 top kaybı devre sonuna doğru Letonya'nın farkı kapatmasını beraberinde getirirken, Blums'ın üçlüğü sonrası soyunma odasına giderken üstünlüğümüz 4 sayıya kadar düştü: 36-32.  

Soyunma odası dönüşü top paylaşımında ciddi sorun yaşayan ve 2.5 dakika boyunca sayı üretemeyen milliler, savunmaya dönmekte yavaş kalıp basit hatalar yapınca potasında gördüğü 0-9'luk seri sonrası 36-41 geriye düştü. Bobby Dixon'ın inisiyatif alıp devreye girmesiyle beraber hücumdaki durgunluğunu üzerinden atan 12 Dev Adam Dixon ve Sertaç'ın sayılarıyla tekrar oyuna ortak olurken, Letonya savunmasının sert temaslarına karşı Melih'in üç sayılık isabetleriyle devreye girmesi skoru dengede tutmamızı sağladı. Bu çeyrekte Sertaç'ın 4.faulünü almasının da etkisiyle savunmada yeterli sertliği sahaya yansıtamayan milliler potasında tam 25 sayı görünce son 10 dakikaya girerken 57-54'lük Letonya üstünlüğü ortaya çıktı. 

Aynı üçüncü çeyrek başında olduğu gibi final periyoduna da çok kötü başlayıp top kaybı ve sadece Dixon'a odaklı hücumlar yapan Milli takımımız, düzen dışı hücumlardan isabet sağlayamayınca 4.5 dakika boyunca sayı kaydedemeyerek 54-63 geriye düştü. Dixon'un kenara gelmesi sonrası Metin'in üçlüğüyle ilk sayılarını bulan milliler hücumda yanlış tercihlere devam edip, Sertaç'ın beşinci faulünü alması sonrası savunmada da basit hatalar ve acemice faullere devam edince oyunun kontrolünü tamamen Letonya'ya teslim etti. Furkan Aldemir'in de benchte olduğu dakikalarda pota altı üstünlüğünü tamamen rakibe bırakan 12 Dev Adam kalan sürede geri dönüş için gerekli hamleyi yapacak gücü ve organizasyonu bulamayınca sahadan 70-79 mağlup ayrıldı. 

Milli takımımızda 5/12 üç sayı isabetiyle 23 sayı kaydeden Bobby Dixon en skorer ismimiz olurken, Melih Mahmutoğlu 11 sayı - 4 ribaunt ve Furkan Aldemir 4 sayı - 13 ribaunt ile ayakta kalabilen diğer oyuncularımız oldular. Letonya'da ise Rolandas Smits ve M Meiers 13'er sayı - 7'şer ribaunt ile en skorer isimler olurlarken, Peiners 10 sayı - 6 ribaunt - 4 asist, Jakovics 10 sayı - 4 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. Letonya'da tam 7 oyuncu 8 veya üzeri sayı kaydederken, millilerimizin takım halinde yaptığı 17 top kaybı yenilgideki en önemli etkenlerden biriydi. 

24 yorum:

  1. olur öyle çok takılmamak lazım önümüzde maçlara bakacağız

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel başlamıştı ama ikinci devre çok durgun oynadı. Bakalım daha 2 maç var galibiyet gelir.

    YanıtlaSil
  3. Vay be bir zamanlar destanlar yazan adamların esameai okunmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında cok iyide oyuncularımız yetişiyor ama eskisi kadar kaliteli olmadıkları ortada

      Sil
  4. İnşallah diğer maçlarda böyle gitmez üzülüyoruz

    YanıtlaSil
  5. Bir takım ruhunu kaybedince maçıda kaybediyormuş onu anladım

    YanıtlaSil
  6. güzel başladılar ama sonunu getiremediler, bir daha ki maçlara inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mac 4 periyot guzel abslamak yetmiyor sonuna kadar iyti ve oyundan kopmadan oynamak zorundasınız.

      Sil
  7. letonya güclü bir takım. gecen yıollarda yenmiştik hatırlıyorum ancak bu kez olmadı. bizdeki yetenekli gencler artıyor ancak demekki halen eksiğimiz var

    YanıtlaSil
  8. olur böyle vakalat önümüzdeki maçlara bakacağız. daha iyi oynayıp kazanacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ole tabi her zaman iletiye bakmak gerek ama bu süreci iyi değerlendirip calısmalı aynı zamanda

      Sil
  9. 12 Dev adam bunu telafi edecektir eminim gruptan çıkarız diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  10. 12 dev adam bitmiş. 12 dev adam kalmamış. rezil olduk.

    YanıtlaSil
  11. Ukrayna ve İsveç ile maçımız kaldı şimdiden başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu maclar biter bitmez milli takım bir revizyona gitmeli ve kadroyu bence guclendirmeli

      Sil
    2. Katiliyorum. Altyapiya onem vererek eski milli takim gibi gencler yetistirilmeli

      Sil
  12. orda ayakta kalamadı burda ayakta duramadı artık sinir oldum iyice

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallaha ya yapamıcaklarsa bu işi bırakıp gitsinler

      Sil
    2. eskisi gibi yürekleriyle oynayan bir takım yok yeni jenerasyonu beğenmiyorum

      Sil
  13. milli takım dökülüyor milli duyguların tavanda olması gereken şu günlerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ozellikle bu gunlerde canini disine takip ellerinden geleni yapmalari gerekirdi

      Sil
  14. ben artık ümidi kestim bunlardan

    YanıtlaSil
  15. Eaki millibtakimi ozluyorum. Hido, mehmet okur ,ibrahim kutluay herbiri yildizdi. Tek basina takimdilar

    YanıtlaSil
  16. Umarim bunlar iyi gunlerimiz degildir. İlerleyen yillarda bu durumumuzu aramayiz inlh

    YanıtlaSil