8 Temmuz 2017 Cumartesi

Hawks pota altı kimlere emanet?

NBA'de geçtiğimiz sezon Doğu Konferans'ını beşinci sırada tamamlayıp, Play-Off ilk turunda Wizards'a 3-1 ile elenen Atlanta Hawks'ta yeni sezon kadrosunun nasıl şekilleneceği merak konusu. Geçtiğimiz sezonki kadrodan Dwight Howard ve Paul Millsap gibi önemli pota altı oyuncularıyla yollarını ayıran Hawks'ın bu sezon boyalı bölgeyi kimlere emanet edeceği sorusu henüz yanıtını bulmuş değil. 


Pota altındaki iki etkili isimden Dwight Howard'ın Hornets'a takası ve Paul Millsap'in kontratının uzatılmaması sonrası henüz Kris Humphries ve Ersan İlyasova'yla da kontrat yenilenmemesi - ki Ersan'a yenilenmeyeceği konusunda söylentiler dolaşıyor, muhtemelen 1-2 güne netleşir) Atlanta ekibinin uzun rotasyonu konusundaki belirsizliğin artmasına neden oldu. Kontrat yenileneceği açıklanan Mike Muscala ve Howard takasında takıma katılan Miles Plumlee'nin Howard'ın yerini doldurma yönünde yetersiz kalacağı düşünülürse, geriye rookie sezonunda fazla forma şansı bulamayan Diamond Stone ve 2017 Draft'ı 19ncu sıra pick'i John Collins kalıyor. Bu isimlerden Collins'in kolejdeki son sezonundaki 19.2 sayı - 9.8 ribaunt - 1.6 blok istatistiklerini NBA'ye ne ölçüde taşıyacağı soru işareti ve daha çok 4 numaraya uygun oyun stili, pivot pozisyonunda Plumlee & Muscala ikilisinden birini öne çıkarırken, 4 numarada da Collins'in yanında Ersan ya da Humphries ikilisinden birinin rotasyonu oluşturabileceğini düşündürüyor. 



Peki bu rotasyon Hawks'ın son sezonlardaki Play-Off alışkanlığını sürdürebilmesine yeterli olur mu? Şüphesiz ki olmaz! Yüksek mücadele gücü; fakat tecrübe ve yetenek eksikliğinin dikkat çektiği bir pota altıyla dominant pivotlara karşı oldukça zorlanacak bir Hawks rotasyonunun nokta atış bir Free Agent takviyesiyle desteklenme şansı nedir peki? Bu noktada Serge Ibaka ihtimali İspanyol uzunun imzaladığı yeni kontrat sonrası suya düşen Hawks'ta, kariyerinde artık başarı arayan Nerlens Noel, kardeşinin Hawks'a katılması sonrası düşünülebilecek Mason Plumlee ve Suns rotasyonunda geçtiğimiz sezon fena işler yapmayan Alex Len'in isimleri öne çıkabilir diye düşünüyorum. Salary Cap'i daha yüklü bir kontratla doldurmayı düşünmediğini tahmin ettiğim Hawks'ta bu isimlerin yanında bir sürpriz imza da görür müyüz, bunu önümüzdeki günler gösterecek. 

0 comments:

Yorum Gönder