24 Temmuz 2017 Pazartesi

Gözler Carmelo Anthony'nin üzerinde

NBA'de transfer piyasası ve dedikoduları oldukça aktif saatler geçirmemize neden oluyor. Kyrie Irving'in takas talebinin etkisi henüz geçmeden, şimdi de Carmelo Anthony'nin kısa bir süre içinde bir takasla Knicks'ten ayrılması neredeyse kesinleşti gibi. Tek belirsiz nokta Anthony'nin hangi takıma katılacağı. Bu konuda da çeşitli dedikodular mevcut. 


En aktif dedikodular New York Knicks - Houston Rockets takası yönünde. Rockets'ın Paul - Harden ikilisine bir de Carmelo takviyesiyle tekrardan iddialı bir takım haline gelme hayali, Knicks'in Carmelo'nun kontratından kurtulmaya sıcak bakması iki takım arasındaki takası güçlü bir opsiyon haline getirirken, Salary Cap hesapları nedeniyle üç ya da dörtlü bir takas senaryosu izlememiz de oldukça olası gözüküyor. 


Rockets Carmelo'yu belki de en fazla isteyen takım olsa da, talipleri arasında birkaç kuvvetli aday daha var. Syracuse'te Carmelo'yla birlikte çalışmış olan Oklahoma City Thunder asistan menajeri Troy Weaver'ın da süper yıldız için devreye girdiği ve muhtemelen bir takımın daha dahil olabileceği bir takasla Enes Kanter - Steven Adams ikilisinden birini gözden çıkarabileceği konuşulmaya başladı. Kontratı nedeniyle pahalı bir yedek pivot sayılabilecek Enes Kanter'in de böyle bir takasla bir ilk beş pozisyonuna sıcak bakabileceğini düşünüyorum. 

Son olarak da daha önce de yazdığımız Kyrie Irving takası. Muhtemelen Knicks'in hayır demeyeceği bu takas Cavaliers açısından ise çok tercih edilir olmayacaktır. Her ne kadar iyi arkadaş olsalar da sahadan Melo ve LeBron'un sorumluluk ve liderlik savaşı ilerleyen zamanlarda problem yaratabilecekken, Irving gibi bir guard verip zaten kuvvetli olan forvet pozisyonuna salary cap yükü fazla olan bir takviye yapmak Cavs için ne kadar mantıklı oldukça tartışılır. 

1 yorum:

  1. Eğer bugünkü dedikodular sonrası Rose gelirse, Cavs'ın guard ihtiyacı kalmayacak. Anthony takasına sıcak bakabilirler. Geldiği noktada da Carmelo lider olma hevesine girmeyecek meydanı LeBron'a bırakacaktır.

    YanıtlaSil