30 Temmuz 2017 Pazar

Genç Milli Takım Rusya'ya acımadı:90-77

FIBAU18Europe Avrupa Şampiyonası ikinci gününde Rusya karşısına çıkan Genç Milli Takımımız zorlu mücadeleyi ikinci yarıdaki basketboluyla 90-77 kazanarak grupta ikinci maçından da galibiyetle ayrılmış oldu. Düne oranla farklı bir beşle sahaya çıkan milliler, ilk çeyrekte zorlansa da, maçın kalanında gösterdikleri mücadeleyle galibiyete uzanmasını bildiler. Final periyoduna eşitlikle girilen maçın son dakikalarında dün olduğu gibi ayakta kalan ve maç sonundaki 19-3'lük seriyle kazanan taraf olan genç millilerimiz günün diğer maçında Almanya Karadağ'ı yendiği takdirde grup liderliğini garantileyecekler. Karadağ galibiyeti halinde ise salı günkü maçta 11 sayı ve altındaki yenilgiler Türkiye'yi yine grup lideri yapacak. 


Karşılaşmaya arka arkaya top kayıpları ve basit hatalarla başlayan milli takımımız henüz iki dakika dolmadan potasında 0-7'lik bir seri gördü. Fakat Eray, Yiğitcan ve Muhaymin'in sayılarıyla çabuk toparlanan milliler Kasatkin'den gelen iki üç sayılık isabete rağmen farkı kapatarak çeyreğin bitimine 4 dakika kala skoru 14-15'e getirdiler. Faul hakkımızın dolması çeyreğin sonlarında Ruslar'ın faul çizgisinden kolay sayılar bulmasını sağlarken, karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyrek 21-24 Rusya üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci çeyreğe de aynen maç başında olduğu gibi iki top kaybıyla başlayan genç milliler, dirençli savunma ve hücumda Eray ve Enes ile gelen üçlükler sayesinde Rusya'nın farkı açmasına engel oldu. Bu çeyrekte ilk çeyreğe oranla Ruslar'a kolay kolay pota altına girme izni vermeyen takımımız, isabetli dış şutlara engel olamayınca bu savunmanın meyvesini de yeterince alamadı. İlk çeyreğin tersine rakibin faul hakkının dolması bu kez gençlerimizi daha sık faul çizgisine götürürken 2.5 dakika kala Muhaymin'in serbest atışları millileri ilk kez 38-37 öne geçirdi. Karşılıklı basketlerle geçen kalan sürede takımımızda sayıların tamamı Muhaymin'den gelirken soyunma odasına 44-42 Türkiye üstünlüğüyle gidildi. 


Genç  millilerde 12 sayı - 6 ribauntla oynayan Muhaymin Mustafa takımın en etkili ismi olurken, Eray Akyüz ve Yiğitcan Saybir de 8'er sayı kaydettiler. İki takımın da yüksek sayıda faulle oynadığı ilk yarıda Rus Kasatkin ve Savrasov'un 3'er faule ulaşmaları ikinci yarı öncesi millilerimiz için bir avantaj olurken, ilk yarıda tek süre almayan oyuncumuz Yiğit Baran Sarıkaya oldu. Dünkü maçı kazandıran beşteki etkili isimlerden Mert, Erkin ve Berke'nin de ilk yarıda 9 ve altı dakika alması bir diğer dikkat çeken unsurdu. 


Soyunma odası dönüşü savunmada Muhaymin'in blokları direncimizi yüksek tutarken, hücumda her topu Yiğitcan'a indirme çabamız (daha doğrusu bunu fazla belli etmemiz) art arda top kayıplarına neden oldu ve hücum ritmimizi bozdu. Çeyreğin ilk beş dakikasını 53-51 ile önde geçen Rus takımı dış şutlardaki yüksek isabet oranı ve savunma seviyelerini yükseltmeleriyle de üstünlüklerini çeyrek sonuna kadar korumasını bildiler ve son 10 dakikaya  66-65 önde girdiler. Final periyoduna iki takım da karşılıklı hatalar yaparak başlarken, hücumda zorlanan millilerimiz ilk basketlerini 2.5 dakika sonunda Muhaymin'in orta mesafesiyle bulabildiler. Rusya'nın dış şutu olan uzunları karşısında eşleşmede sıkıntı yaşayan millilerimiz, savunma gayretlerinin karşılığını potalarında gördükleri 3 sayılık isabetlerle alamazlarken, top boyalı bölgeye indiğinde Berke'nin sağladığı üstünlükle de skoru dengede tutmayı başardılar. Son 6 dakikaya 71-74 geride giren millilerimiz Berke ve Mert ile gelen 8-0'lık bir seri yakalayarak skor üstünlüğü ellerine geçirirlerken, Şehmuz ve Mert'in pota altına penetre ederek kaydettiği turnikeler bitime 1:50 dakika kala skoru 86-76'ye getirdi. Kalan sürede farkı koruyan genç millilerimiz maç sonunda serilerini 19-3'e getirdiler ve sahadan 90-77 galip ayrılarak grupta 2'de 2 yaptılar. 

Genç Milli Takımımızda Muhaymin Mustafa 17 sayı - 11 ribaunt - 3 blokluk bir double-double performansıyla en etkili oyuncumuz olurken, Berke Ragıp Atar 16 sayı - 5 ribaunt, Yiğitcan Saybir 14 sayı - 5 ribaunt, Şehmuz Hazer 12 sayı - 6 ribaunt - 3 asist ve Mert Akay da 9 sayı - 2 asist ile galibiyette önemli rol oynayan diğer oyuncularımız oldular. Takım halinde de ribauntlarda 40-32, bloklarda ise 5-0'lık bir üstünlük sağlayarak pota altında Rusya'ya fırsat tanımayan gençlerimiz, serbest atışlarda ise dün olduğu gibi bugün de sınıfta kaldılar. 32 kez serbest atış deneyen genç milliler sadece 19 isabet bularak %60 altında bir yüzdeyle serbest atış attılar. Genç Milli Takımımız gruptaki üçüncü maçını salı günü Karadağ ile oynayacak.

0 comments:

Yorum Gönder