26 Ocak 2017 Perşembe

Galatasaray Odeabank’ın Euroleague Serüveni

Geçtiğimiz yıl Eurocup şampiyonluğunu kazanarak bu yıl Turkish Airlines Euroleague’de mücadele etme hakkı kazanan Galatasaray Odeabank kadrosunun iskeletini büyük ölçüde korusa da oyun kurucu pozisyonunda yaşadığı sıkıntılar ve yanlış transfer hamleleri yüzünden euroleague serüvenine ilk 5 maçını kaybederek oldukça kötü başladı. Geçtiğimiz yıldan rotasyonun ana parçaları beş numara Stephan Lasme, Chuck Davis  ve oyun kurucu Eric Mccollum’u kaybeden takım yaz döneminde yaptığı takviyelerle oldukça geniş bir rotasyon kursa da bilhassa yaşanan guard problemi sebebiyle saha içi organizasyonda çekilen sıkıntı ve beraberinde koç Ergin Ataman’ın oyuncu rollerini iyi belirleyememesi gibi sebeplerle Euroleague’in dibine demir attı.


Takıma eklenen oyun kurucu ikilisi Russ Smith ve Justin Dentmon ile yollar ayrılıp dört numara Deon Thompson da Kızılyıldız’a yollandıktan sonra bu kez Uruguaylı Bruno Fitipaldo transfer edilerek guard pozisyonuna yama yapıldı. Aslında sezon öncesi bilhassa Russ Smith’ten beklentiler oldukça yüksekti. NBA patenli oyun kurucu için Avrupa deneyimi tam bir hüsranla sonuçlandı. Takımın bir diğer NBA patentli oyuncusu Austin Daye ise teması sevmeyen çıt kırıldım yapısı ve savunma zafiyetiyle Avrupa basketboluna şu ana dek hiç de iyi adapte olabilmiş değil. Yaşadığı sakatlıklar bir yana oynanan son maçlarda sağlıklı olmasına rağmen rotasyonda aldığı rol son derece azalmış durumda.


Takımın şu anki yapısı düşünüldüğünde en büyük eksiklik atletizm ve oyun kurucu problemi olarak göze çarpıyor. Buna ek olarak dört numarada zorunluluktan oynamak zorunda kalan Micov ve Schilb ikilisinin yaşadığı size dezavantajı eklenince takım oldukça kırılgan bir hal alıyor. Özellikle kaptan Sinan Güler oyunda yokken saha içi organizasyon yerlerde sürünüyor. Maç başı 30-35 dakika süre almak zorunda kalan Sinan takımın liderliğini her şeye rağmen oldukça başarılı bir şekilde üstlense de bilhassa dördüncü çeyreklerde takım hem rotasyonun darlığı hem de fiziksel yorgunluk yüzünden gereken direnci gösteremiyor.



Özetlemek gerekirse sezon başında bir türlü iyi bir oyun kurucu bulunamamasından kaynaklanan sorun kısmen azalsa da halen devam ediyor. Buna ek olarak dört numara rotasyonu Austin Daye hem yaşadığı sorun hem de Avrupa basketboluna adaptasyon sorunu çekmesi nedeniyle sıkıntılı olan Galatasaray Odeabank 20 hafta sonunda sadece 6 galibiyet elde edebilmiş durumda. Bugün deplasmanda kaybettikleri Fenerbahçe maçıyla playoff umutlarını büyük ölçüde sonlandıran takım artık konsantrasyonunu daha ziyade lige verecektir. 

0 comments:

Yorum Gönder