28 Ocak 2017 Cumartesi

BSL'de günün dikkat çeken istatistikleri

Basketbol Süper Ligi'nde ikinci devrenin ilk haftası bugün oynanan üç maçla başladı. Ev sahibi takımların galibiyetleri ile sonuçlanan üç maç sonunda Beşiktaş Sompo Japan, Gaziantep Basketbol ve Trabzonspor Medical Park açılış gününün kazananları olurlarken, günün dikkat çeken istatistikleri şöyle oldu:


Beşiktaş Sompo Japan'in rahat bir maç sonrası Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'i 93-52 yendiği karşılaşmada siyah beyazlılarda 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken (Strawberry 13, İlkan 12, Kenan, Clark, Erkan, Stimac 11) Vladimir Stimac sadece 9 dakika oyunda kalmasına rağmen 5/6 saha içi isabetiyle 11 sayı - 7 ribaunt yaparak ortalama bir oyuncunun 40 dakika istatistiğini yakaladı. Bunun yanında ilk yarı maçlarının tamamında toplam 2 sayı kaydedebilen ve hiç saha içi isabeti olmayan İlkan Karaman da 6/6 saha içi isabetiyle 12 sayı kaydedip takım rotasyonuna dahil olma yolunda önemli bir adım attı.

Günün ikinci maçında Gaziantep Basketbol Yeşilgiresun Belediyespor'u 78-71 mağlup ederken, konuk ekipte Darüşşafaka'ya transfer olan Okben Ulubay'ın yokluğu hissedildi. Ev sahibi ekipte Davon Jefferson'un 9/10 saha içi isabetiyle 20 sayı kaydederken, Andrew Rautins ise 0/8 üç sayı ve 1/10 saha içi isabetiyle 3 sayıda kalarak bu sezonki en düşük skor performansını tekrarlamasına rağmen, yaptığı 10 asistle galibiyette önemli rol oynadı. YeşilGiresun'da ise Anthony Gill'in 22 sayı - 13 ribaundu mağlubiyete engel olamadı.

Açılış gününün kapanış maçında ise kendi sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi konuk eden Trabzonspor Medical Park sahadan 83-75 galip ayrıldı. Kenneth Kadji 21 sayı - 7 ribaunt - 3 blokla galibiyetin mimarı olurken, toplamda sadece 27 dakika süre alan Türk oyunculardan Erolcan Çinko 7 sayı - 2 top çalma, Duşan Cantekin ise 3 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

0 comments:

Yorum Gönder