3 Ocak 2017 Salı

Furkan Korkmaz Banvit'e ısınıyor


2016'nın son günlerinde Anadolu Efes'ten Can Maxim Mutaf takası ile birlikte Banvit'in yolunu tutan Furkan Korkmaz yeni takımına yavaş yavaş alışmaya başlıyor. Basketbol Süper Ligi'nde yeni takımının formasını giydiği ilk iki maçta vasat bir performans sergileyen; fakat artan süreleriyle kısa zamanda performansını yükselteceğine inandığımız genç yıldızımız, henüz ilk Şampiyonlar Ligi maçında Banvit'in en etkili isimlerinden biri oldu ve Banvit'in Aris'i muhteşem bir maç sonu sonrası mağlup ettiği maçta alkışı hakketti.


Bugün Bandırma'da Aris karşısında son dakikasına 5 sayı geride girdiği maçı, müthiş bir maç sonuyla uzatmaya götüren, hatta Orelik'in kaçan faulü sonrası galibiyeti kaçıran Banvit, yine iki takım arasında gidip gelen uzatma dakikalarında rakibini 95-94 mağlup ederken, Furkan Korkmaz 30 dakika süre alıp 4/5 üç sayı, 7/10 saha içi isabetiyle 20 sayı - 5 ribaunt - 1 asist - 1 top çalmalık bir istatistik yakaladı. Henüz üçüncü maçına çıktığı Banvit kariyerindeki en etkili performansını sergileyen Furkan aynı zamanda dakikaları arttıkça hem performansını artıracağı hem de takımına daha fazla katkı vereceğinin sinyallerini verdi. 

Geçtiğimiz günlerde "Okben yolu açtı, darısı Furkan'ın başına" başlığıyla bir yazımız olmuştu. O gün Furkan'ın henüz hangi takıma gideceği belli olmamış, Karşıyaka ve Banvit'le dedikodular devam etmekteydi. O günden bu yana Furkan kendi gelişimi ve kariyeri doğrultusunda ilk adımı attı. Şimdi bunu başarılı performansıyla devam ettirmesi gerekiyor. Biz de bir kaç maç sonra dileriz ki Furkan'ın gün geçtikçe yükselen performansını yazıp, sakatlıktan kurtulup eski performansını yakalamaya uğraşan Tolga Geçim'in sırada onu takip etmekte olduğunu yazıya dökeriz.

0 comments:

Yorum Gönder