29 Ocak 2017 Pazar

Cimbom'un Uruguaylısı ritim buluyor

Basketbol Süper Ligi 16. hafta maçında deplasmanda Best Balıkesir'i 78-72 mağlup eden Galatasaray Odeabank'ta takıma kısa süre önce katılan Uruguaylı oyun kurucu Bruno Fitipaldo'nun performansı sarı kırmızılıları sevindirdi. Oynadığı ilk birkaç maçta bu seviyenin oyuncusu olmadığı gerekçesiyle yoğun eleştiri alan Fitipaldo gün geçtikçe takıma alışarak performansını ve takıma katkısını artırıyor. Bugün de 22 sayı - 5 asistlik bir perfomans sergileyen Uruguay oyun kurucu takımın en skorer ismi oldu. 


Takıma katıldığında düşüşteki Galatasaray Odeabank'ın aradığı isim olup olmadığı konusunda tartışmalara neden olan Fitipaldo ile ilgili benim de görüşüm aranan kan olmadığı ve istenen seviyenin bir kademe altında olduğu yönünde olsa da, ona zaman vermek gerektiğini düşünüyordum. Uruguaylı guard takıma alışmasıyla birlikte özellikle Euroleague'deki Zalgiris (21sy- 6 as) ve Armani Milano (17sy- 4as) maçlarında yavaş yavaş skorer yanıyla etkili olmaya başlarken, dış şutlarda her zaman rakiplere önemli bir tehdit oluşturacağının sinyallerini verdi. Fitiplado bugün de Best Balıkesir karşısında zaman zaman bocalayan Galatasaray Odeabank'ın 22 sayıyla en skorer ismi olurken, 6/6 üç sayılık isabeti ve yaptığı 5 asistle dikkat çekti. 

Fitipaldo'nun üst seviye bir guard olmak için hala katetmesi gereken önemli bir yolu var. Zira sert geçmesi beklenen maçlardaki performansı onun sarı kırmızılı takımda ne kadar kalıcı olacağıyla ilgili belirleyici nokta olacaktır. Hafta içi oynanan Fenerbahçe maçı Uruguaylı'nın bu anlamda ilk sınavı olurken, bu sınavda pek de başarılı bir not aldığını söylemek mümkün değil. Savunma anlamında da ciddi eksikleri olan Fitipaldo Euroleague'de oynadığı 6 maç itibariyle henüz top çalabilmiş değil. Galatasaray Odeabank'ın önümüzdeki beş maçlık Panathinaikos, Tofaş, Barcelona, Banvit, Kızılyıldız serisi Uruguaylı'nın gelişimini ve takıma katkısını görebilmemiz için önemli bir seri olacak. Fitipaldo'nun bulduğu ritmi bu maçlarda da koruyup koruyamayacağını merakla izleyeceğiz. 

0 comments:

Yorum Gönder