7 Ocak 2017 Cumartesi

Banvit maçı kaybederken Tolga'yı kazandı

Basketbol Süper Ligi'nde 14. haftanın açılış maçında İstanbul'da İstanbul BBSK'nin konuğu olan Banvit normal süresi 85-85 biten ve uzatmaya giden maçı 95-100 kaybetmesine rağmen Tolga Geçim'in performansıyla genç oyuncuyu geri kazanarak haftayı geleceğe iyimser bakmasını sağlayacak bir gelişmeyle kapattı. Geçirdiği sakatlık sonrası uzun süre sahalardan uzak kalan ve sakatlık sonrası da alışma devresinde olan Tolga Geçim, karşılaşmada 28 dakika süre alırken, 4/4 üç sayı, 2/2 serbest atış isabetiyle kaydettiği 14 sayı yanında aldığı 3 hücum ribaundu ve yaptığı 3 asist ile takıma önemli katkılar verdi.


İlk yarıyı ikinci çeyrekte kaydettiği 3 sayılık isabetle tamamlayan Tolga üçüncü çeyreğin sonlarına doğru tekrar oyuna girmesiyle birlikte Banvit'in hücumunda önemli roller oynadı. Çeyreğin son 1.5 dakikasında 1 üçlük isabeti ve 1 asistle 5 sayıya katkıda bulunan genç forvet, final periyodunda da 5 sayı ve 1 asistle takımının geriden gelip öne geçmesinde pay sahibi oldu. Uzatmada Banvit oyun disiplininden takım olarak çıkarken, Tolga bu çeyreğin sonlarında bulduğu üç sayı isabetine rağmen yenilgiyi önleyerek karşılaşmayı 14 sayı ile tamamladı. Böylece sakatlık dönüşü sonrası en etkili performansını sergileyen Tolga gelecek maçlar için de umut verdi. 


Banvit'de bir diğer genç oyuncu Furkan Korkmaz da ilk üç çeyrek fazla süre bulamazken, son çeyrekte bulduğu süreleri iyi kullandı. Furkan insiyatif alıp penetre ederek kaydettiği basketler ve aldığı faullerle Banvit'in skora ortak olmasını sağlarken, normal süre sonunda kaydettiği turnike, son savunma o kadar zayıf kalmasa belki de takımı için bir game-winner olacaktı. Furkan 17 dakika sahada kaldığı maçı 17 dakikada 10 sayı - 4 ribaunt - 2 top çalma ve 1 asistle tamamladı. Banvit bu yenilgiyle sezondaki dördüncü yenilgisini alırken, ev sahibi ekip de 6. galibiyetini elde etti. 

0 comments:

Yorum Gönder