2 Nisan 2016 Cumartesi

Müthiş maçta son sözü Bertans söyledi

Dün akşam İspanya'da Fernando Buesa Arena'da belki de bu sezon Turkish Airlines Euroleage'de oynanan en zevkli maçı seyrettik. Aynı zamanda izleyenlere Play-Off'ların yaklaşmasını ve burada izleyeceğimiz heyecanlı basketbolun da müjdesini veren maçta ev sahibi Laboral Kutxa Real Madrid'i son hücumda David Bertans'ın üçlüğüyle 89-88 yenerek son haftaya girerken hem kendi liderlik ümidini sürdürdü hem de Real Madrid'in son hafta kazanmasını bir mecburiyet haline getirdi. 



Aslında karşılaşmaya iyi başlayan ekip konuk Real Madrid olmuştu. 0-6'lık bir seri sonrası gelen güzel başlangıç ve Fernandes, Llull, Reyes üçlüsünün etkili oyunuyla ilk çeyreği Real Madrid 11-21 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Rivers'tan gelen sayılarla 0-5'lik bir seri yakalayarak başlayan konuk ekip farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Önce Bourousis sonra da James'ten gelen üçlükler Laboral'i biraz olsun canlandırsa da soyunma odasına üstün giden taraf 36-46 ile Real Madrid oldu. 

Soyunma odasından bambaşka bir hücum performansı ile dönen Laboral Kutxa Bertans ve James'in dış şut isabetleriyle farkı kapatmaya başlarken, taraftarının da desteğini tam güç arkasına aldı. Özellikle çeyrek sonunda 6/6 üç sayı isabetine ulaşmış olan James'in inanılmaz performansı, rüzgarı arkasına alan ev sahibi ekibi skorda da öne taşırken, Lima ve Ayon'un sayılarıyla bu rüzgara direnmeye çalışan Real Madrid çeyrek sonuna girerken, devreye girdiği üstünlüğü tamamen kaybetmişti: 67-67. 



Final periyoduna da Laboral Kutxa iyi başlayarak 7 dakika kala 75-69 öne geçti. Fakat bu sefer de üç sayı tanrıları konuk ekibin yanına geçince arka arkaya kaçırmadan 6 tane dış şut isabeti bulan Real Madrid avantajı eline geçirdi. Llull'dan 2, Reyes'ten 1, Rodriguez'ten ise 3 üç sayı isabeti bulan Real Madrid son 2 dakikaya girerken 82-87 önde olan taraftı. Bu dakikadan sonra süreyi kullanmak uğruna saçma hücum tercihlerinde bulunan konuk ekip hücumlardan boş dönünce son saniylere girerken fark 1 sayıya indi. Sergio Rodriguez'in saniyeler kala 1/2 serbest atış atması ve sonrasında gelen mola ardından Bertans'ın inanılmaz son saniye üçlüğü maçı 89-88 ile Laboral Kutxa'ya getirirken Real Madrid de son saniyelerde yaptığı inanılmaz hatalı tercihlerle son maçlara girerken Play-Off şansını zora sokmuş oldu. 

Muhteşem maçın istatistikleri de muhteşem oldu. Laboral'de Mika James 6/6 üçlük isabetiyle 27 sayı - 4 asist, Ioannis Bourousis 25 sayı - 10 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma, Davis Bertans da biri soniyede olmak üzere 3/5 üç sayı isabetiyle 9 sayı kaydettiler. Real Madrid'te ise Sergio Rodriguez 5/7 üç sayı isabetiyle (kaç iki tanesi son birkaç dakika içinde) 18 sayı - 5 asist, Gustavo Ayon 14 sayı - 8 ribaunt ve Sergio Llull da 14 sayı - 5 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder