18 Nisan 2016 Pazartesi

Hücum ribaundu uzmanı Gasper Vidmar

Ligimizde hücum ribaundu denince akla gelen öncelikli birkaç isim Khem Birch, Gasper Vidmar, Colton Iverson ve Frank Elegar'dır bana göre. İstatistiklere baktığımızda bunlardan Khem Birch'ün toplamda bu grubun bir adım önüne geçtiğini görüyoruz. Muratbey Uşak Sportif'in pota altı yıldızı 26 maçta 117 hücum ribaundu ile bu istatistikte ligin zirvesinde bulunuyor. Yine de Birch'ün bu istatistiği Banvit'in pivotu Gasper Vidmar'ın hücum ribaundu uzmanlığında onun bir adım önünde olduğunu düşünmeme engel olamıyor. Neden mi?


Vidmar her ne kadar maç başına ortalama hücum ribaundu sayısında 26 maçta 78 hücum ribaunduyla Birch'ün gerisinde kalsa da, bir başka istatistikte ligin hücum ribaundu uzmanı durumunda. Sloven pivot tam 15 maçta aldığı savunma ribaundundan fazla hücum ribaundu alarak hücum ribauntlarındaki ustalığını göstermiş durumda. Bu sezon sadece Darüşşafaka Doğuş karşısında hücum ribaundu alamayan Vidmar, son olarak Akın Çorap Yeşil Giresun karşısında 3 hücum 1 savunma ribaundu alarak bu sezon 15. kez savunma ribaundundan fazla hücum ribaundu almış oldu. 


Şüphesizki genel pota altı etkinliğini ele aldığımızda Vidmar'ın eksiklerinin olduğu bir gerçek; fakat normal sezonda bugüne kadar 78 hücum, 59 savunma ribaundu alan Vidmar, Birch ve Iverson önünde ofansif anlamda pota altında yükseklerin hakimi durumunda. 

0 comments:

Yorum Gönder