2 Nisan 2016 Cumartesi

F Grubu'nda Play-Off hesapları

Turkish Airlines Euroleague'de dün akşam oynanan maçlar sonrası tüm takımlar 13. TOP16 maçlarını tamamlayarak son haftaya giriyorlar. E Grubu'nda Play-Off'a yükselen dört takım Fenerbahçe, Lokomotiv Kuban, Panathinaikos ve Kızılyıldız olarak kesinleşirken, F Grubu'nda ise düğüm hala çözülmedi; hatta çözülmekten öte iyice karıştı. Son haftaya ilk iki sıradaki CSKA Moskova ve Laboral Kutxa dokuzar galibiyetle ilk iki sırada Play-Off'u garantilemiş olarak girerlerken, onları takip eden beş takımdan Barcelona Lassa ve Khimki Moskova'nın 7'şer, Real Madrid, Brose Baskets ve Olympiacos'un da 6'şar galibiyetleri bulunuyor. Biz de aldık kağıt kalemi ve son hafta öncesi averaj hesapları yapalım dedik. 

Aslında averaj hesaplarına beş takım dahil olsa da, bunlardan Brose Baskets ve Olympiacos'un ümitleri oldukça az. Yunan ekibi sadece kendi kazandığı ve Brose, Khimki ve Barcelona'nın kaybettiği durumda Barcelona ile birlikte tur atlayabilecek. Diğer ihtimallerde ise olası çoklu averajlarda dengeleri değiştirecek unsur olarak bu hesaplara dahil oluyor. Diğer kombinasyonlarda son hafta CSKA ile karşılaşacak olan Olympiacos galibiyet halinde dahi bu sezonki Euroleague macerasını tamamlamış olacak. 


Kalan dört takım içinden son haftaya en rahat giren takım ise İspanyol devi Barcelona Lassa... İhtimaller içinde Play-Off'a katılamamak için sadece tek bir kombinasyonun gerçekleşmesi gereken Barca, bu durumun da gerçekleşmesi ihtimali oldukça düşük olduğundan Play-Off biletini bir ucundan tuttu diyebiliriz. Katalanlar'ın Play-Off'a kalamaması için deplasmanda Zalgiris'e yenilmeleri yanında, Brose Baskets'in Laboral Kutxa'yı, Khimki'nin deplasmanda Real Madrid'i ve Olympiacos'un da lider CSKA'yı yenmesi gerekiyor. Bu durumda 3 ve 4. sıralar Khimki Moskova ve Brose Baskets'in olurken, Barca ve Real Play-Off dışı kalıyorlar. Bu seçenek aynı zamanda Alman Brose Baskets'in Play-Off'a katılmasının mümkün olduğu tek ihtimal


İki takımın Play-Off biletinin henüz belli olmadığı grupta bu biletlerden biri de Madrid'teki Real Madrid - Khimki Moskova maçıyla belli olacak. Diğer maçların kazananından bağımsız olarak bu maçın galibi Play-Off biletini alırken, diğer maçların sonucu ve bu maçtaki fark kazanan takımın hangi sıradan bu bileti alacağını belirleyecek. 

Aslına bakarsanız önümüzdeki hafta Olympiacos, Real Madrid, Brose Baskets ve Zalgiris'in kazanması durumunda beşli averajın bile mümkün olduğu bu grupta averaj hesapları göründüğü kadar karışık değil; fakat yine de mevcut olasılıklar dahilinde son maçlar oldukça heyecanlı geçeceğe benziyor. Özellikle Madrid'teki mücadeleyi kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Bizim tahminimiz mi? Onu da maçlar öncesi açıklayacağız... 

1 yorum:

  1. Barcelona Lassa'nın çıkacağı konusunda fazla bir itiraz olmaz heralde ama Madrid'teki maç ortada. Maç öncesi son tercihimizi yapacağız.

    YanıtlaSil