24 Nisan 2016 Pazar

Enes Kanter'li Thunder tura çok yaklaştı

NBA Play-Off ilk turu dördüncü maçında deplasmanda Dallas Mavericks ile karşılaşan Oklahoma City Thunder sahadan 119-108 galip ayrılarak seride durumu 3-1'e getirdi. Kendi sahasında 1 sayı farkla kaybettikleri ikinci maç sonrası Dallas'a 1-1 ile gelen Thunder, American Airlines Center'da oynadıkları iki maçı da kazanıp, kısa bir süre için de olsa saha avantajını eline geçiren rakibinin ümitlerini oldukça azalttı. Thunder forması giyen temsilcimiz Enes Kanter ise benchten gelip aldığı dakikalardaki performansıyla bu galibiyetlerde önemli rol oynadı.


Oklahoma'daki maçların ilkinde 24 dakikada 16 sayı - 13 ribaunt ve ikincisinde 19 dakikada 6 sayı - 8 ribauntluk performanslar sergileyen Enes'in form grafiği rakip sahada giderek yükseldi. 131-102 kazanılan serinin üçüncü maçında 22 dakikada 21 sayı - 8 ribaunt ile karşılaşmayı tamamlayan milli pivotumuz, dün gece de 26 dakika süre alıp 12/13 saha içi ve 4/4 serbest atış isabeti ile 28 sayı - 6 ribaunt ile hem takımının en skorer ismi oldu hem de galibiyette önemli rol oynadı.

Seri beşinci maçta tekrar Oklahoma'ya dönecek. Beşinci maç salı sabaha karşı Chesapeake Energy Arena'da yapılacak ve Thunder kazanması halinde Konferans yarı finaline yükselmiş olacak.

1 yorum:

  1. Enes Kanter aynı zamanda 28 sayı ile Play-Off kariyer rekorunu da kırdı

    YanıtlaSil