24 Nisan 2016 Pazar

Fenerbahçe ligde zirveye ortak oldu

Türkiye Erkekler Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun liderini belirleme yolunda büyük önem taşıyan maçta Fenerbahçe lider Anadolu Efes'i 73-69 mağlup etti. Sarı lacivertliler bu galibiyetle lider ile yenilgi sayılarını eşitleyip zirveye ortak olurken, bir ara 20 sayı üzerinde bir fark yakalamalarına rağmen, maç sonunda ilk maçta yedikleri 9 sayı farkın altında kaldıkları için ikili averaj avantajını yakalayamadılar. 


Karşılaşmaya 0-6'lık Anadolu Efes serisiyle başlanırken, ilk sayılarını 4.5 dakika sonra bulan Fenerbahçe Udoh ve Dixon'un gayretleriyle öne geçti ve çeyreği 15-10 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Real Madrid serisindeki hırsını ve mücadelesini tekrar yakalayan sarı lacivertliler Sloukas ve Udoh'un ikili oyunlarıyla yakaladıkları 19-3'lük seri sonrası çeyrek ortasında skoru 31-13'e getirdiler. Karşılıklı sayılar sonrası 44-23 biten devrede Anadolu Efes hücum anlamında son zamanlardaki düşüşünü sürdürürken 0/8 üç sayı isabet(sizliğ)i ile oynadı.

Soyunma odası dönüşünde Fenerbahçe'nin savunma sertliğini düşürmesi sonucu Anadolu Efes Saric ve Diebler ile hücumda daha ritmli oynamaya başlarken, Fenerbahçe'nin bu gayretlere karşılık vermesi sonucu farkı kapatamadı. Son 3 dakikaya 60-43 Fenerbahçe önde girerken, çeyreğin sonunda Doğuş ile artan savunma direnci sonrası yakalanan 0-8'lik Anadolu Efes serisi maçı ikili averaj sınırına getirdi ve son 10 dakikaya 62-51 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi. 

Final periyodunda iki takım da maça daha fazla asılırken, savunmalar iyice sertleşti. Artan savunma sertliği beraberinde faul çizgisine gitme sıklığını da artırırken, Fenerbahçe'de kaçan fauller, birkaç dakika önce ikili averaj hesapları yapan Efes'i maçı kazanma noktasına kadar getirdi. Udoh'un faulleri sonrası son iki dakikaya 70-65 Fenerbahçe önde girerken, karşılıklı hücumlarda telaş kaynaklı hatalar gelmeye başladı. Son dakika içinde galibiyeti garantileyen Fenerbahçe ikili averaj için gerekli 10 sayılık farkı kovalarken, Granger'ın kritik basketi bu farka izin vermedi ve Fenerbahçe sahadan 73-69 galip ayrılarak Anadolu Efes ile galibiyet sayılarını eşitledi. 

Fenerbahçe'de beş isim maçı çift haneli sayılarla tamamlarken, Pero Antic 15 sayı - 4 ribaunt, Bobby Dixon 15 sayı - 5 ribaunt - 3 asist, Bogdan Bogdanovic 14 sayı - 4 ribaunt - 4 asist, Kostas Sloukas 12 sayı - 6 asist ve Ekpe Udoh da 11 sayı - 8 ribaunt - 2 blok ile oynadılar. Anadolu Efes'te ise Dario Saric 19 sayı - 9 ribaunt ile oynarken, Derrick Brown 11 sayı - 6ribaunt - 2 blok ile ikinci Efes skoreri oldu. Anadolu Efes'te dikkat çeken bir diğer istatistik ise Jayson Granger'ın Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon ilk kez bir maçı asist yapmadan tamamlaması oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder