27 Nisan 2016 Çarşamba

Euro Cup şampiyonu Galatasaray

Türk basketbol tarihinin en önemli maçlarından birinde bugün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fransız ekibi Strasbourg'u konuk eden Galatasaray Odeabank sahadan 87-76 galip ayrılarak Euro Cup'ı müzesine götürdü. Fransa'daki ilk maçtan 62-66 mağlup ayrılan sarı kırmızılı temsilcimiz kendi sahasında elde ettiği 11 farklı galibiyet sonrası Efes Pilsen ve Beşiktaş'tan sonra erkek basketbol tarihimizdeki üçüncü Avrupa kupasının sahibi oldu. 


Maça Micov, Shilb ve Sinan'dan gelen ardarda 3 üçlükle başlayan Galatasaray Odeabank taraftarının da desteğini arkasına alıp muhteşem bir ilk çeyrek geçirdi. 4 dakikada 15-2 öne geçen sarı kırmızılılar, Sinan'ın hücum katkısıyla çeyrek boyunca farkı çift hanelerde korumasını bildi. Son 2 dakika içinde Duport'un gayretleri Strasbourg'a nefes aldırsa da ilk çeyrek 27-16 Galatasaray üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken ilk beş dakika 37-24 ile geçildi. Bu dakikadan sonra Weems, Beabouis ve Campbell'ın sayılarıyla gelen 0-10'luk Strasbourg serisi farkı bir anda 3 sayıya indirirken, çeyrek sonunda Shilb ve Micov'un sayıları devreyi 8 sayı farkla temsilcimizin önde kapatmasını sağladı. 


Soyunma odası dönüşü iki takım da temkinliydi. Zaman zaman Galatasaray farkı açıp öldürücü darbeyi vurmaya çalışırken, kolay hücumlarda yapılan basit top kayıpları buna izin vermedi. Çeyrek başında Ergin Ataman'ın tericihi olan Göksenin takıma hem mücadele hem de sayı anlamında önemli katkılar yaparken, Strasbourg savunmayı sertleştirerek temsilcimize karşılık verince fark 10 sayı civarında seyretmeye devam etti. Çeyrek sonucunu ise Duport'un son saniyede kaydettiği üç sayılık basket belirledi: 61-54. Son 10 dakikaya basketle başlayan ekip Strasbourg olsa da McCollum'dan gelen 5 sayı konuk ekibe mola aldırdı. Çeyreğin ortalarındaki 3-4 dakika boyunca iki takım da sayı bulmakta çok zorlanırken, Sinan'ın açık sahada kaptırdığı topu tekrar kapması ve McCollum'un üçlüğüyle sonuçlanan hücum momentumu Galatasaray lehine çevirdi. Son dakikalarda yorgunluğun da etkisiyle temsilcimiz sayı bulmakta zorlanırken, son dakikaya 73-67 üstünlüğümüzle girildi. Maç boyu fazla ortada olmamasına rağmen son çeyrekte takımın lideri olduğunu bir kez daha hatırlayan McCollum'un serbest atışlarıyla rahat bir nefes alan Cimbom, kalan sürede hata yapmayarak 87-76'lık galibiyetle Euro Cup'ın 2016 şampiyonu oldu. 

Galatasaray Odeabank'ta Stephane Lasme 16 sayı - 10 ribaunt- 2 blok (maçın MVP'si), Errick McCollum 16 sayı - 5 ribaunt, Sinan Güler 14 sayı - 8 ribaunt - 6 asist- 3 top çalma ve Blake Shilb de 11 sayı - 5 ribauntle galibiyetin mimarları oldular. 


1 yorum:

  1. Bu kupa aynı zamanda önümüzdeki sene için Euroleague bileti anlamına da geliyor.

    YanıtlaSil