2 Ağustos 2019 Cuma

Ziga Samar yeni Luka Doncic mi olacak?

Real Madrid altyapısı, Sloven Milli Takımı ve "triple-double kovalayan performanslar" üçlüsünü bir araya getirdiğimizde ilk akla gelen isim şüphesiz ki Luka Doncic oluyor. Fakat bugünlerde devam eden FIBA U18 Europe - Gençler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Slovenya formasını terleten Sloven yıldız Ziga Samar da sessiz sedasız ama emin adımlarla Doncic'in izinden ilerliyor. Son olarak Slovenya'nın Büyük Britanya ile oynadığı çeyrek final maçında triple-double yapan genç yıldız adayı takımının yarı finale yükselmesinde önemli rol oynarken, yarı finalde de Genç Milli Takımımıza rakip oldu. 

Ziga Samar - Slovenya

Real Madrid alt yapısında forma giyen Ziga Samar Büyük Britanya karşısında 14 sayı - 14 asist - 10 ribauntla triple-double yaparak Slovenya'nın 71-57'lik galibiyetinde başrolü oynarken, FIBA U18 Europe'ta oynadığı 5 maçta 13 sayı - 8. 2 ribaunt - 7.2 asist - 2.2 asist ortalaması elde edip turnuvanın en dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor. Letonya karşısında 20 sayı - 10 ribaunt - 5 asist, Hollanda karşısında da 8 sayı - 10 ribaunt - 8 asist gibi yine triple-double kovalayan istatistikler elde eden Samar, Slovenler'in yeni Doncic'i olma yolunda ilerliyor. Ziga Samar yarın Slovenya formasıyla yarı finalde Genç Milli Takımımız karşısına çıkarak.

1 yorum:

  1. Eski Yugoslavya ülkeleri adeta basketbolcu fabrikası.Demek ki altyapıları ve yetiştiricileri çok sağlam.Gerçi Ziga Real Madrid altyapısında yetişmiş.En nihayetinde yetenekliler.

    YanıtlaSil