1 Ağustos 2019 Perşembe

Genç Milliler'den muhteşem geri dönüş

FIBA U18 Europe - Gençler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Fransa ile karşı karşıya gelen Genç Milli Takımımız rakibini final periyodundaki muhteşem geri dönüşüyle 69-64 mağlup etti ve yarı finale yükseldi. Final periyoduna 44-56 geride giren milliler, son 10 dakikada Tibet Deniz Görener'in skorer oyunuyla 25-8'lik bir seri yakalayarak sahadan 69-64 galip ayrıldılar ve yarı finalde Slovenya'nın rakibi oldular. 

FIBA U18 Europe - Türkiye - Genç Milli Takım yarı finalde

Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında hem hücum hem de savunmada istenen performansı sahaya yansıtamayan milli takımımız ilk devreyi 27-39 geride tamamlarken, son 10 dakikaya da 44-56 mağlup girdi. Final periyoduna etkili savunmayla birlikte Tibet Deniz Görener'in dış şutlarıyla gelen yüzdeli hücumlarla başlayan ve 3.5 dakikadaki 10-0'lık seriyle farkı 2 sayıya kadar indiren Milli Takımımız rakibe çok sayıda hücum ribaundu vermesine rağmen savunmasıyla Fransa hücumlarını durdururken, maçın son 4 dakikasına 56-60 Fransa üstünlüğüyle girildi. 


Büyük bir çekişme altında geçen maçın son 1.5 dakikasına da 61-62 Fransa üstünlüğüyle girilirken, son dakika içinde önce Ömercan İlyasoğlu'nın turnikesi, ardından da Mustafa Kurtuldum'un serbest atış çizgisindeki etkili performansı ve kaptığı top milli takımımıza 69-64'lük üstünlüğü ve yarı finali getirdi. Milliler yarı finalde cumartesi akşamı Slovenya ile karşı karşıya gelecekler. 

Milli Takımımızda Tiber Deniz Görener 4/5 üç sayı isabetiyle 16 sayı - 3 ribaunt kaydederek takımımızın en skorer ismi olurken, Mustafa Kurtuldum 13 sayı - 6 ribaunt - 2 top çalma, Alperen Şengün 9 sayı - 8 ribaunt, Ömercan İlyasoğlu 8 sayı - 4 ribaunt ve Adem Bona da 7 sayı - 3 ribaunt - 2 blokla galibiyette önemli rol oynadılar. Milli Takımımız bu akşam 7/10 üç sayı isabeti saplayarak dış şutlarda yüzdeli bir gün geçirirken, 18/32'lik serbest atış isabetimiz ise serbest atış çizgisindeki zaafımızı bir kez daha su yüzüne çıkardı. 

0 comments:

Yorum Gönder