4 Ağustos 2019 Pazar

Ümitlerimiz 2'de 2 ile başladı

FIBA U20 Europe Women - Ümitler Avrupa Şampiyonası B Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren U20 Kız Basketbol Milli Takımımız dün Kosova'yı 87-49 mağlup ettikten sonra bugün de Romanya karşısında aldığı 80-69'luk galibiyetle ilk tur grubunu lider tamamlamayı garantiledi. İkinci tur grubunda D Grubu'nu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyen Finlandiya ve Bulgaristan ile eşleşen Millilerimiz o grupta ilk iki sırayı aldıkları taktirde yarı finale yükselecekler ve A Ligi'ne yükselme yolunda çok büyük bir avantaj elde edecekler. 

FIBA U20 Europe Women - Türkiye

Bugün Romanya karşısında alınan 80-69'luk galibiyette pota altındaki önemli kozumuz İlayda Güner 28 sayı - 7 ribaunt ile yıldızlaşırken, aynı zamanda U18 Milli Takımımızın da önemli kozlarından Şevval Akalan ise 16 sayı kaydetti. Grup maçlarının geneline baktığımızda ise İlayda Güner 20 sayı - 4.5 ribaunt ortalamasıyla en etkili oyuncumuz olarak dikkat çekerken, Melek Uzunoğlu 6 sayı - 11 ribaunt - 2.5 blok, Şevval Akalan 11.5 sayı ve Duygu Özen & Derin Erdoğan ikilisi de kısa rotasyonundaki kritik sorumluluklarıyla bir üst yaş grubunda da etkili olabileceklerini gösterip ilerisi için ümit verdiler. 

1 yorum:

  1. U18'de oynayan 3-4 isim var takımda. Bu da 2-3 sene en azından bu kızlarla iyi bir jenerasyon yakalayabileceğimiz anlamına geliyor. Umarım A Ligi'ne çıkar, orada da başarılı oluruz.

    YanıtlaSil