18 Ağustos 2019 Pazar

12 Dev Adam'dan pivotsuz geri dönüş

A Milli Basketbol Takımımız Akropolis Turnuvası'ndaki son maçında İtalya'yı 72-70 mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Son çeyreğe 48-61 geride giren milliler büyük bölümünü pivotsuz oynadıkları final periyodundaki geri dönüşleriyle sahadan galip ayrıldılar. Bu sabahki yazımda bahsettiğim pivot problemimiz bugün de kendini gösterirken, Semih Erden, Sertaç Şanlı, Ege Arar üçlüsü toplamda sadece 25 dakika süre alabildiler. Millilerimiz final periyodunun büyük bölümünü gerçek bir beş numaradan yoksun oynarken, bu sürede yakaladıkları 18-4'lük seriyle sahadan gelip ayrıldılar. 

Cedi Osman | Türkiye - İtalya | Akropolis Turnuvası

Önceki yazımda B planı olarak not düştüğüm 5 numarasız kaos basketbolunu, özellikle son 8 dakikada Semih Erden --> Metecan Birsen değişikliği sonrası "kaossuz" fakat baskılı savunma ve daha hareketli hücumlarla sahaya yansıtan milli takımımız son 6 dakikasına 54-66 geride girdiği maçı özellikle Metecan Birsen'den gelen ekstra katkılarla kazanmasını bildi. Metecan Birsen - Cedi Osman - Ersan İlyasova üçlüsünden oluşan frontcourt rotasyonuna Furkan Korkmaz gibi atletik bir şutör guardı da ekleyerek hem hareketli hem de baskı yapabilen bir beşi sahaya süren Ufuk Sarıca'nın bu beşi Dünya Kupası'nda da yer yer kullanmasını bekliyorum. Tabi bu tip bir beş, Sırbistan gibi kalın ve uzun takımlara karşı ne kadar etkili olur sorusu kafaları biraz kurcalasa da, pota altında yaşadığımız problemi bu tip bir beşle zaman zaman telafi edebiliriz gibi gözüküyor. 


Son olarak da bu üç günlük turnuva sonunda, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Furkan Korkmaz'ın sahada olabildiğince fazla kalabilmelerinin milli takımımız için oldukça önemli olduğunu gördük. Ufuk Sarıca'ya bu üçlünün dakikalarını oldukça iyi ayarlamak konusunda önemli bir rol düşüyor. Üç ismin de NBA tecrübeleri sayesinde, arka arkaya uzun dakikalar oynama ve maç kondisyonu konusunda önemli avantajımız olsa da, Dünya Kupası'nda iki hafta içinde gidebildiğimiz son noktaya kadar kondisyonlarını korumaları 12 Dev Adam'ın başarısı için şart gözüküyor. Zira bugünkü istatistiklere baktığımızda da Cedi Osman'ın 34 dakika (20 sayı - 5 ribaunt), Ersan İlyasova'nın 36 dakika (16 sayı - 11 ribaunt) ve Furkan Korkmaz'ın da 29 dakika (16 sayı - 5 ribaunt - 3 asist) sahada kaldığını görüyoruz. 

0 comments:

Yorum Gönder