16 Ağustos 2019 Cuma

Yıldızlardan muhteşem geri dönüş

FIBA U16 Europe - Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda Rusya'ya elenip madalya şansını kaybeden 16 Yaş Altı Milli Takımımız bugün klasman maçında Sırbistan'ı 74-65 mağlup ederek beşincilik maçı oynama hakkı elde etti. İlk yarısını 26-36 geride kapattığı karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde yakaladığı 15-0'lık seriyle geri dönüp skor üstünlüğünü elde eden milli takımımızda guardlarımız yaptıkları baskılı savunmayla 15-0'lık serinin mimarı olurlarken, Adem Bona da 19 sayı - 14 ribaunt - 6 blokluk performansıyla galibiyette önemli rol oynadı. 

FIBA U16 Europe - Türkiye - Sırbistan

Maçın ilk yarısında Rusya maçının verdiği moral bozukluğunu üzerinden atamamış gözüken ve basit hatalarla Sırbistan'ın Matija Belic ile farkı açmasına engel olamayan U16 Milli Takımımız, soyunma odası dönüşü özellikle savunmada oldukça istekli gözüktü. Çeyreğin ilk 1.5 dakikasını 28-41 geride geçen millilerimiz, Sırbistan kısalarına baskılı savunma yaparak rakip hücumları bozmaya başlarken, Batın Tuna ve Adem Bona'nın çaldığı toplar ve sonrasındaki sayıları, Adem'den gelen bloklar ve  Yiğit Hazma Mestoğlu'nun bu ikiliye kaydettiği basketlerle destek olması sonrası yakaladığı 15-0'lık seri ile 4 dakika içinde 43-41'lik üstünlüğü yakaladı. Final periyoduna da 50-47 önde giren millilerimiz Adem'in pota altında yarattığı blok tehdidi ile Sırbistan hücumlarını kilitlerlerken, son dakikalarda Sırp ekibinin acele hücumlardan boş dönmesi sonrası 74-65'lik galibiyetle beşincilik maçı oynama hakkı elde ettiler. 


Yıldız Milli Takımımızda Adem Bona 19 sayı - 14 ribaunt - 6 blokla yıldızlaşırken, Batın Tuna 15 sayı - 7 ribaunt - 4 asist - 5 top çalma, Berkay Yılmaz 13 sayı - 6 ribaunt, Yiğit Hamza Mestoğlu 13 sayı - 6 ribaunt ve Ömer Ege Peksarı da 10 sayı - 5 ribaunt - 2 top çalmayla galibiyette önemli rol oynayan diğer oyuncularımız oldular. 

1 yorum:

  1. Tebrikler çocuklar. Gelecek için ümit veren bir milli takımımız var. Ama beşincilik bize yetmez. Bir dahaki sefere daha çok istemek ve o yönde daha çok gayret etmemiz gerek.
    Rusya ile oynadığımız ve malubiyetle sonuçlanan maçın moral bozukluğunu üzerlerinden atmaları maç içerisinde biraz zaman aldı. Ama toparlanmayı ve organize olmayı bildiler.
    Tebrikler Türkiye basketbolunun yıldızları...

    YanıtlaSil