10 Ağustos 2019 Cumartesi

U16 Milli takım Litvanya'yı uzatmada yendi

FIBA U16 Europe - Yıldızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci gününde Litvanya ile karşılaşan Yıldız Milli Takımımız normal süresi 73-73 tamamlanan maçta sahadan 83-80 galip ayrılarak grupta ikinci galibiyetini elde etti. Karışlaşmanın ilk yarısını da 37-32 önde tamamlayan 16 Yaş Altı Milli Takımımız iyi başladığı üçüncü çeyreğin ikinci yarısından itibaren Litvanya'nın etkili oyunu karşısında farkın kapanmasına engel olamayınca maç uzatmaya giderken, Ömer Ege Peksarı ve Batın Tuna'nın etkili olduğu uzatma devresi sonunda galibiyete uzanarak 2'de 2 yaptı.

FIBA U16 Europe | Türkiye - Litvanya

Hareketli hücumlar ve karşılıklı sayılarla başlayan maçın ilk dakikalarında millilerimiz hücumda Koralp Türk'ü oldukça aktif kullanırken ilk 12 sayımızın 9'unu Koralp ile kaydettik. Pota altında Adem Bona'nın yarattığı blok tehdidi Litvanya'nın boyalı bölgeyi kullanmasını engellerken, Litvanya'nın üç sayı çizgisi dışından yüzdeli oyunu ilk 10 dakika sonunda 23-19 önde olmalarını sağladı. 


İkinci çeyreğe daha baskılı bir savunmayla ve Litvanya kısalarını topu çıkarırken rahatsız ederek başlayan millilerimiz rakibi hücumda düzen dışına çıkarırken, savunma kaynaklı sayılar 4.5 dakika sonunda 29-27 üstünlüğü yakalamamızı sağladı. Millilerimizin faulsüz savunması ve hareketli basketbolu Litvanya'nın direncini kırıp bu çeyrekte faul problemine girmesine neden olurken, faullerde vasatın üstüne çıkamamamıza rağmen, başarılı ikili oyunlarla pota altını etkili kullanıp soyunma odasına 37-32'lik üstünlükle gittik. 

İkinci yarıya Batın Tuna'nın penetreleriyle başlayıp 2.5 dakika içinde çift haneli farkı yakalayan (45-35) millilerimiz bu çeyrekte Litvanya'ya çok fazla hücum ribaundu verip ikinci şans sayılarına izin verince bu farkı koruyamadı ve son 10 dakikaya girilirken fark 5 sayıya kadar düştü: 55-50. 

Final periyoduna Eray Büyükcangaz'ın üçlüğüyle başlayan U16 Milli Takımımız, iki takımın da düzenden çıktığı ilk dakikalarda hücumda çok hata yapınca bitime 6 dakika kala farkın 1 sayıya inmesine engel olamazken 4.5 dakika kala da Litvanya 61-60 ile öne geçti. Bu dönemde Adem Bona'nın da beşinci faulünü alması Milli Takım'da moralleri bozsa da,  Yiğit Hamza Mestoğlu'nun kritik üçlüğü ve Batın Tuna'nın güzel asistinde Ömer Ege Peksarı'nın sayıları son dakikaya 71-68 önde girmemizi sağladı. 13 saniye kala Murauskas'ın kritik üçlüğü skoru 73-73'te dengeleyip maçı uzatmaya götürürken, kenardan topu sokup yapmaya çalıştığımız hücumdaki acemilikleri Litvanya'nın cezalandıramaması tamamen millilerimizin şansıydı. 

Uzatma periyoduna Ömer Ege Peksarı'nın sayılarıyla başlayan millilerimiz Batın Tuna'nın da inisiyatif alarak kaydettiği basketlerle 82-76'lık üstünlüğü yakalarken, aynı maçın 4.çeyreğinde olduğu gibi kritik anlarda kritik üç sayı isabetleri bulmaya devam eden Litvanya son dakikaya girerken farkı tekrar 2 sayıya indirdi. Bitime 30 saniye kala Hasan Efe Uzun'un çaldığı kritik top ve sonraki hücumda Litvanya'nın girmeyen iki boş üçlüğü sonrası sahadan 83-80 galip ayrılan taraf Türkiye olurken, millilerimiz böylece grup liderliği yolunda büyük bir avantaj elde ettiler. 

U16 Milli Takımımızda Koralp Türk 17 sayı - 9 ribaunt - 2 blokla en skorer isim olurken, Yiğit Hamza Mestoğlu 16 sayı - 6 ribaunt - 3 asist, Batın Tuna 15 sayı - 4 ribaunt - 4 asist, Adem Bona 10 sayı - 12 ribaunt - 4 blok, Ömer Ege Peksarı 10 sayı - 7 ribaunt ve Hasan Efe Uzun da 9 sayı - 5 asistle galibiyette önemli pay sahibi oldular. Basketbolumuzun kanayan yarası serbest atış yüzdemiz kazandığımız bu maçta da olumsuz yanlarımızda öne çıkarken (12/25), %21'de kalan üç sayı yüzdemiz de önümüzdeki maçlar için alarm veren yönlerimizden biri oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder