5 Nisan 2018 Perşembe

Zalgiris (Zalgirio) Arena - Kaunas

Kaunas şehrinin içinden geçen Nemunas Nehri'nin üzerindeki bir adacığa inşa edilen Zalgirio Arena, 2011'den bu yana Zalgiris Kaunas'ın basketbol maçlarına ev sahibi olmakla birlikte, voleybol, hentbol, buz hokeyi gibi birçok spora ve konser gibi sosyal aktivitelere de ev sahipliği yapan çok amaçlı bir salondur. Yapımına 2008'de başlanan ve 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi kullanıma açılan 15,552 seyirci kapasiteli Zalgirio Arena, bu tarihe kadar 70 yılı aşkın süre şehrin spor mabedi olan Kaunas Sports Hall'un yerini alıp, Zalgiris Kaunas'ın LKL ve Euroleague maçlarına ev sahipliğini yapmaya başlamıştır.

Zalgirio Arena - Kaunas - Zalgiris Kaunas

18 Ağustos 2011'deki Litvanya - İspanya maçıyla birlikte kapılarını profesyonel basketbola açan Zalgirio Arena, Eurobasket 2011'de çeyrek final ve sonrasındaki maçlara ev sahipliği yapmış; fakat çeyrek finallere madalya beklentisiyle gelen Litvanya'nın Makedonya'ya yenilmesi sonrası, ev sahibinin madalya kazanmasına tanık olamamıştı. Yaklaşık 15 bin basketbolseverin izlediği Fransa - İspanya arasındaki final maçını ise 98-85 kazanan İspanya bu salondaki ilk önemli turnuvada ilk şampiyonluğu elde etmişti.




Zalgirio Arena - Kaunas - Zalgiris Kaunas

Ulaşım:

Eğer Kaunas'a uçakla gidiyorsanız havaalanında 29 numaralı otobüse binip salonun en yakınındaki durak olan Grinuvaldo'da iniyorsunuz. Yaklaşık 45 dakika süren bu yolculuk sonrası Nemunas Nehri'ne doğru 10-15 dakikalık bir yürüyüş sizi Zalgirio Arena'ya ulaştırıyor. Araba kiralayacaklara adaya arabayla girme yolunda boşuna ümitlenmemelerini önerelim; zira önemli maçlarda salon çevresindeki trafik kapatılıyor. Daha detayı bilgi için ise aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz. 

Zalgirio Arena - Kaunas - Zalgiris Kaunas

Adres: Zalgirio Arena, Karaliaus Mindaugo prospektas 50 , 44334 Kaunas, Litvanya
Telefon: +370 615 98636

0 comments:

Yorum Gönder