7 Nisan 2018 Cumartesi

Ülker Arena'da gelenek bozulmadı

Sinan Güler - Fenerbahçe Doğuş - TrabzonsporTahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde günün kapanış maçında Fenerbahçe Ülker Arena'da Trabzonspor'u konuk eden Fenerbahçe Doğuş 112-83'lük galibiyetle rakibi karşısındaki galibiyet geleneğini bozmamış oldu. Genel olarak Trabzonspor'un sevdiği tempolu basketbolla oynanan maçta, bordo mavililer alışkın oldukları yüksek şut yüzdesinin uzağında kalınca, hızlı hücumlar ve yüzdeli şutlarla farkı açan Fenerbahçe Doğuş sahadan 29 sayılık bir galibiyetle ayrılarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. 

Bugün her zamanki hızlı ve tempolu basketbolunu yüzdeli şutlarla tamamlayamayan (7/32 üç sayı) Trabzonspor'un, hücumdaki verimsizliğine maç boyunca yaşadığı faul problemi ve Fenerbahçe'nin geniş rotasyonu da eklenince, maçın ikinci devresiyle birlikte oyunda koptuğu mücadelenin teknik bir analizini yapmak çok da fazla bir anlam ifade etmeyeceğinden yazının kalanını rekabetin tarihçesine ve birkaç istatistiksel veriye ayıracağım. Zira yazımın başlığında "gelenek bozulmadı" derken, Trabzonspor'un Basketbol Süper Ligi'nde çıktığı 2010 senesinden beri oynanan 13 maçı da Fenerbahçe'nin kazandığı rekabette Fenerbahçe Doğuş'un bu galibiyetle serisini 14 maça çıkardığını kastetmiştim. 


Bordo mavili ekibin Basketbol Süper Ligi'ne adımını attığı 2010-2011 sezonundan başlayarak Trabzonspor'la karşılaştığı 14. Basketbol Süper Ligi maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe Doğuş, aynı zamanda bu sezon ligde ikinci kez 110 sayı barajını aşarken, bu iki maçın da Trabzonspor'a karşı olması bir başka ilginç noktaydı. Fenerbahçe ligdeki ilk maçı da yine 29 sayı farkla 119-90 kazanmıştı. Bunun yanında maçları genelde tempolu ve yüksek sayılarla geçen Trabzonspor bu sezon altıncı kez 100 sayı ve üzerini potasında görürken (Fenerbahçe, Büyükçekmece, YeşilGiresun, Muratbey Uşak, Pınar Karşıyaka), üçüncü kez de 110 sayının üzerinde yemiş oldu. Bordo mavililer son 7 lig maçında potalarında gördükleri sayı ortalamasını da maç başına 94.4'e yükseltmiş oldular. 

3 yorum:

  1. Bu arada Bobby Dixon'un da Fenerbahçe formasıyla 100.maçına çıktığını da ekleyelim

    YanıtlaSil
  2. Genç Fenerli8 Nisan 2018 22:30

    Trabzonspor gördük mü yenmeden edemiyoruz napalım :)

    YanıtlaSil
  3. güzel maçtı gerçekten. izlerken zevk aldığım nadir oyunlardan birisiydi.

    YanıtlaSil