13 Nisan 2018 Cuma

7Days Euro Cup'ta şampiyon Darüşşafaka

Bu akşam kendi sahasında 7 Days Euro Cup finali ikinci maçında Lokomotiv Kuban'ı konuk eden Darüşşafaka karşılaşmayı 67-59 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Final serisinin ilk maçını da deplasmanda uzatmada 81-78 kazanan Daçka, böylece seride 2-0 üstünlüğü sağladı ve Euro Cup'ın son 3 yılda ikinci kez Türkiye'ye gelmesini sağladı. Hatırlanacağı üzere Euro Cup'ı 2016'da kazanan takım Galatasaray olmuştu. Darüşşafaka bu sonuçla önümüzdeki sezon Turkish Airlines Euroleague'te mücadele etme hakkını kazandı.

Darüşşafaka - 7Days Euro Cup

Final serisine gelene kadar bu sezon oynadığı 20 maçın tamamını kazanan Lokomotiv Kuban karşısında serinin ilk maçını mucizevi bir son saniye üçlüğüyle uzatmaya götüren ve uzatmada 81-78 kazanan Darüşşafaka, yoğun taraftar desteği altında çıktığı finalin ikinci maçına da oyunun büyük bölümünde üstünlüğü elinde tuttu. Çeyrek finallerden başlayarak performansını giderek artıran ve 5 maçta 25 sayı ortalamasıyla oynayan Wilbekin'i sürekli adam değiştirerek savunan; fakat yine durduramayan konuk ekip, eski Karşıyakalı Ragland ve eski Aliağa Petkim ve Tofaş'lı Qvale'nin mücadelesiyle maçtan kopmasa da ilk devrenin son 20 saniyesinde Wilbekin ve Kartal'dan gelen üçlükler soyunma odasına 39-33 önde gitmemizi sağladı. 


Üçüncü çeyreğe iyi savunma ile başlayan Darüşşafaka, ilk 7 dakikada potasında sadece 4 sayı izni verirken, üstünlüğünü çift hanelere çıkardı: 49-37. Joe Ragland'ın sayıları Kuban'ın oyunda kalmasını sağlarken, çeyrek sonunda sazı eline alan Wilbekin, kendisine yapılan faulleri serbest atış çizgisinden iyi değerlenirip Darüşşafaka'nın son 10 dakikaya 55-45 önde girmesini sağladı. Final periyodunun başında Daçka'da gözle görülen yorgunluğa rağmen Kuban'ın Ragland ile olan son çabasına iyi savunmayla karşılık veren temsilcimiz maç sonunda sahadan 67-59 galip ayrıldı ve 7 Days Euro Cup'ta şampiyonluğu elde etti.  

Daçka'da Scottie Wilbekin 5/8 üç sayı isabetiyle 28 sayı ile en skorer isim ve MVP olurken, Will Cummings 10 sayı - 3 ribaunt, JaJuan Johnson 8 sayı - 11 ribaunt - 2 blok ve Howard Sant-Roos da 8 sayı - 6 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar. Düşük skorlu maçta Darüşşafaka'nın takım halinde 10-8'lik asist üstünlüğü ve 10/25'luk üç sayı yüzdesi de galibiyetteki önemli etkenler oldular. 

1 yorum:

  1. şampiyonluk yakıştı ekibime. gerçekten güzel işler başardılar bu sezon. sonuna kadar hak ettiniz gençler!

    YanıtlaSil