7 Nisan 2018 Cumartesi

Cedi Osman'lı Cavs'ın nefesi yetmedi

NBA'deki iki çaylağımız Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve tecrübeli milli basketbolcumuz Ersan İlyasova'nın takımlarını karşı karşıya getiren maçta Philadelphia 76ers sahasında Cleveland Cavaliers'ı konuk etti. Maça fırtına gibi başlayan ve farkı bir ara 30 sayıya kadar çıkaran Philadelphia 76ers, Cavaliers'ın ikinci yarıdaki savunmasına karşı hücum etmekte zorlanıp savunma da sertliği düşürünce bitime birkaç dakika kala farkın 3 sayıya kadar düşmesine engel olamadı. Maç sonunda bitime 1.9 saniye kala üç sayılık atış halinde kendisine faul yapılan LeBron James 3 serbest atıştan sadece birini değerlendirebilince Cavaliers maçı uzatmaya götürme şansını değerlendiremezken, sahadan 132-130 galip ayrılan Philadelphia 76ers da bu galibiyetle serisini 13 maça çıkarmış oldu. 


Karşılaşmaya çok hızlı bir başlangıç yapan Philadelphia 76ers ilk çeyrekte 41 sayı atmasının ardından devreyi de 78-55 önde tamamladı. Devrenin sonuna 7-0'lık bir seriyle giren Cavaliers, ikinci yarı başında da serisini sürdürüp 27-7'ye taşıyınca fark tek hanelere inerken, hücumda Lebron James, Jeff Green, Kevin Love üçlüsünün yüzdeli şutları, savunmada da Cedi'nin yükselttiği enerji Cavaliers'ın maça ortak olmasını sağladı. Final periyodunda LeBron James Cavaliers'ta direksiyona geçip oyunun momentumunu eline alırken, 76ers da Ben Simmons ve Marco Belinelli'nin sayılarıyla Cavaliers'ın geri dönüşüne engel olmaya çalıştı. Bitime 3 dakika kala 123-120 ile farkı 3 sayıya kadar indiren Cavaliers'ta geri dönüşte önemli katkıları olan Cedi Osman iki kritik üçlüğü kaçırıp sonrasında da 76ers arka arkaya dış şutlarda isabet sağlayınca avantaj 76ers'ın eline geçse de (128-120), önce Cedi'nin aldığı hücum ribaundu sonrasındaki serbest atışı, Smith ve Green'den gelen üçlük isabetler 12 saniye kala farkı tekrar 1 sayıya indirdi. Kalan sürede karşılıklı serbest atışlar izlenirken bitime 1.9 saniye kala Covington tarafından üç sayılık atış halinde kendisine faul yapılan LeBron James'in serbest atışlardan ikincisini kaçırması sonrası, Cleveland Cavaliers sahadan 130-132 mağlup ayrılarak 76ers'ın galibiyet serisine son verme şansını kaçırmış oldu. 


Cedi Osman 33 dakika süre aldığı karşılaşmayı 7 sayı - 6 ribaunt - 3 asist - 1 top çalma ile tamamlarken, 2/11 saha içi, 1/8 üç sayı ve 2/4 serbest atış gibi düşük bir şut yüzdesine sahip olmasına rağmen, bir ara 30 sayı geriye düşen Cavaliers'a kattığı enerji ve savunmasıyla başarılı bir maç çıkardı. Cedi bu performansının ödülünü coach Lue'dan aldığı sürelerle alırken, özellikle Cavaliers'ın geri dönüş gerçekleştirdiği üçüncü çeyreğin tamamı ve final periyodunun ilk 3 dakikasında aralıksız 15 dakika sahada kalması Lue'nun ona olan güveninin de bir göstergesi oldu. Maç sonunda da kaçırdığı iki kritik boş üçlükle Cavaliers'ın üstünlüğü yakalama şansını değerlendiremeyen Cedi Osman, Buna rağmen maç genelindeki başarılı performansıyla Tyron Lue tarafından sahada tutularak ödüllendirildi. Cedi aynı zamanda sahada kaldığı süredeki +17'lik +/-'siyle de Cavaliers'ın en yüksek istatistiğini yakalamış oldu. 

Philadelphia 76ers forması giyen çaylağımız Furkan Korkmaz bu maçta süre almazken, milli oyuncumuz Ersan İlyasova ise süre aldığı 29 dakikada 6/12 saha içi, 1/4 üç sayı isabeti ile 17 sayı - 11 ribaunt - 5 asist - 1 top çalma ve 1 blokla double-double yaparak başarılı bir akşam geçirdi. 76ers'ta Ben Simmons 27 sayı - 15 ribaunt - 13 asist, Cavaliers'ta da LeBron James 44 sayı - 11 ribaunt - 11 asist ile iki takımda triple-double istatistiğine ulaşan isimler oldular. 

3 yorum:

  1. Cedi Cleveland'a gerçek anlamda enerji katıyor. Hücumda fazla zorlamadan savunmasıyla ön plana çıkarak daha da iyiye gidecektir. Yalnız serbest atış yüzdesini bir an önce düzeltmeli. Önemli bir eksi oluyor bu onun için.

    YanıtlaSil
  2. Zorlu bir maçtı zaten. Ama yine de iyi dayandılar. Keyif verici bir maç oldu.

    YanıtlaSil
  3. Eskiden hidayet varken sacremento da ne izler ve takip ederdim Nba'yi cedi beni hiç cezbetmiyor

    YanıtlaSil