1 Nisan 2018 Pazar

Eskişehir Buğrahan Tuncer ile kazandı

Buğrahan Tuncer - Eskişehir BasketTahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezona flaş bir başlangıç yapan; fakat 13 maçta 10 galibiyet aldıktan sonra üst üste 9 maçı kaybeden Eskişehir Basket bugün sahasında Darüşşafaka'yı 89-82 yenerken, Buğrahan Tuncer 22 sayı - 5 ribaunt - 9 asistlik performansıyla ev sahibi ekipte galibiyetin mimarı oldu. 9 maçlık mağlubiyet serisi sonrası 2018 yılı içindeki ilk resmi galibiyetini elde eden Eskişehir Basket bu galibiyetle bu sezon 23. maçında 11. galibiyetini elde ederken, Play-Off yarışında kaybettiği avantajı tekrar eline geçirdi. 

Earl Rowland'ın sakatlığı sonrası Eskişehir Basket'te oyun kurucu görevini üstlenen Buğrahan Tuncer ise 35 dakika sahada kaldığı maçta 5/6 ikilik, 4/10 üçlük, 22 sayı - 5 ribaunt - 9 asistlik performansıyla ilk çeyrekte çift hanelerle geriye düşen takımının galibiyete uzanmasında çok önemli bir rol oynadı. Bu sezon 20 maçta 8.6 sayı - 3.5 asist - 1.9 ribaunt ortalamalarıyla oynayan Buğrahan, son maçlarda artan sorumluluğuyla birlikte bu istatistiklerini her maç yukarı taşırken, tek olumsuz istatistiği olan artan top kaybı sayısını da Darüşşafaka karşısında "1"de tutarak maçın kazanılmasında başrolü kaptı. 


Bir ara 14 sayı geriye düşen Eskişehir Basket'te Josh Duncan da 25 sayı - 5 ribaunt ile en skorer isim olurken, benchten gelen Berkay ve Doğan'ın katkıları da galibiyette oldukça değerliydi. Bu akşam kısa forvet pozisyonunda yaklaşık 30 dakika forma bulan Berkay Candan 6 sayı - 3 asist - 2 top çalma performansı yanında sahada kaldığı sürede +16'lık bir sayı averajı yakalarken, Doğan Şenli de 5 sayı - 4 ribaunt'unun yanında +12 sayı averajı ile Eskişehir ekibine değerli bench katkıları verdiler. 

1 yorum:

  1. Çok önemli bir galibiyet aldı. Play off yerini korumalı sanırım gelecek maç Demir İnşaat ile rahat yeneriz.

    YanıtlaSil